Gura prostului și adevărul

Încă preşedintele Senatului, „fantasticul” Florin Cîţu a declarat vizavi de acuzaţiile care i se aduc privind achiziţia „fantastică” de vaccinuri COVID-19 din perioada în care a fost premier, că ”putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană”.

Este de-a dreptul fantastic cum încearcă „salvatorii” de ieri să fugă acum de orice responsabilitate.

Dar hai să nu amăgim singuri. Fără intervenția Uniunii Europene, accesul României la vaccinuri ar fi fost limitat. Contractele fiind negociate de Comisie, toate țările au putut cumpăra serurile „minune” în cantitățile dorite. Sau impuse. „Autoritățile” române nu au avut alt rol decât de a plăti facturile. Deciziile s-au luat în altă parte. La fel și marea „afacere” a fost tot acolo, la Bruxelles. Că nu degeaba Comisia Europeană, până atunci un model de transparență, a decis să secretizeze contractele cu Big Pharma pentru livrările vaccin. Și nu degeaba, Ursula (cum îi spune Cîțu) a șters din telefon mesajele avute cu șeful Pfeizer!

Norocul nostru este că o avem pe cea mai mare luptătoare anti-corupție, doamna Kovesi la cel mai înalt nivel european așa că așteptăm să se apuce de treabă și să se lupte și cu corupții europeni!

Pe de altă parte, observ un lucru. Nouă nici cum nu ne este bine. Dacă nu aveam vaccinuri nu era bine; acum, că avem stocuri de zeci de milioane de doze ce stau să expire, iarăși nu e bine. Așa o fi românul: mereu nemulțumit?

PS. Personajele din imagine poartă mască nu pentru că ar fi hoți la drumul mare care fură banii contribuabililor și îi bagă în buzunarele companiilor farmaceutice. Ele poartă mască pentru a se proteja împotriva Covid-19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: