Corupția a înflorit pe vremea anti-corupților 

Departamentul de Stat al Statelor Unite a publicat recent un raport devastator pentru situația din țara noastră: din analiza americanilor rezultă că, în România, în anul 2021, corupția a proliferat. Cu un an în urmă, aceiași specialiști americani au spus același lucru: și în 2020 corupția a proliferat chiar mai rău decât pe vremea ”odiosului” Dragnea.

Așadar, în pandemie, cu două guverne și două partide de ”dreapta” – care au făcut din lupta anti-corupție un obiectiv național – România a alunecat abrupt pe panta corupției. Cel puțin, așa ne spun partenerii noștri strategici. Printre altele, aceștia dau ca exemplu de corupție majoră pre-contractul privitor la cele 120 de milioane de doze de vaccin contra virusului COVID-19, un tun financiar în toată regula. Mai mult de 80 de milioane de doze vor fi plătite absolut degeaba pentru că românii nu se mai vaccinează, prejudiciul în acest caz fiind de peste 1 miliard de dolari! Cu toate acestea, DNA pare încă indecisă dacă are sau nu suspecți în acest caz…

La fel de indeciși sunt luptătorii anticorupție și în alte cazuri care îi implică pe ”salvatorii” neamului, oamenii noi din politică, cei care încearcă să ne bage pe gât propaganda lor ieftină. Cel mai recent exemplu este la Primăria Sectorului 2 din București, una din cele ”binecuvântate” de electoratul inteligent și elitist cu un primar USR. Acesta a contractat, fără licitație, că doar ei sunt altfel decât primarii vechi, niște servicii de consultanță, desigur! Că useriștii sunt mari ”specialiști” la consultanță. Chiar și PNRR-ul are bani gârlă special pentru asta.

Poate vă întrebați cine va presta serviciile de ”consultanță” de la sectorul 2. Printr-o co-incidență fericită pentru buzunarele liderilor USR, a fost ”aleasă” tocmai firma înființată de un fost ministru userist și actual europarlamentar USR. Ar merita aplauze pentru această performanță, dar cred că mai degrabă s-ar cuveni împărțite niște cătușe!

Așadar, în mod paradoxal, corupția din România a înflorit cum nu se poate de bine tocmai sub guvernările de ”dreapta” ale celor care pretind că sunt corecți și cinstiți. Spre deosebire de Ion Iliescu care era sărac și cinstit, actualii politruci sunt putred de bogați. În ceea ce privește cinstea lor, spune multe faptul că tocmai în vremea celor care și-au făcut un titlu de glorie din lupta (lor) împotriva corupției acest fenomen s-a extins. Acuma, avem două posibilități: ori raportul americanilor este unul tendențios și mincinos, ori ”salvatorii” neo-progresiști și liberali, dincolo de lozincile lor, sunt ipocriți și corupți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: