Stand up comedy cu Florin Vasile Cîțu

Știți ce i-au luat liderii PNL președintelui partidului de ziua sa? Funcția!

„Marele” liberal Florin Vasile Cîțu a înțeles că nu se mai bucură de sprijinul „echipei sale câștigătoare” din PNL și și-a dat demisia din funcția de președinte al partidului. Prin gestul său, i-a salvat de la penibil pe toți camarazii săi de până ieri, care trebuiau să arunce cu pietre în cel căruia îi ridicaseră o ridicolă statuie de lut, în urmă cu numai cîteva luni.

Rămâne totuși o întrebare întrebătoare către șefii din PNL și de la Cotroceni care au gândit și au executat acest plan al debarcarii ce seamănă, vorba unui fin observator, cu o „amputare cu drujba”: de ce ne-ați futut viața aproape tot anul 2021 ca să-l impuneți pe Cîțu președintele partidului, ca după 6 luni să îl și schimbați?

Cîțu a fost un personaj sinitru și un „lider” de paie, un parvenit care nici nu trebuia să ajungă ce a ajuns. Asta se știe. Nimeni nu plânge după el. Că a fost mazilit chiar de ziua lui nu mai trezește niciun sentiment de compasiune în nimeni. Nici măcar în rândul activului de partid.

Dar noi, cetățenii acestei țări (care am i-am suportat deciziile cu stoicism sperând că ne va fi bine) cu ce am greșit? Ce au făcut românii de merită astfel de „spectacole” nereușite de stand up comedy ?

După demisia lui Cîțu, ”competiţia este deschisă pentru preşedinţia PNL”. Și e așa de mare ”competiția” la PNL că deja se și știe câștigătorul: generalul Nicolae Ciucă. Acesta va avea misiunea (primită de la Cotroceni) de a ocupa scaunul de președinte de partid, fără a fi în realitate liderul acestuia. Adevăratul președinte va rămâne tot Iohannis, iar Ciucă nu va fi decât un președinte-delegat cu mandat limitat (așa cum au fost și Orban și Cîțu, dar care nu și-au înțeles pe deplin rolul, pe cale de consecință au fost executați).

Stau să mă întreb ce partid liberal mai e PNL dacă acceptă pe nemestecate chiar toate deciziile de la Cotroceni? Cum poți pretinde că ești liberal în cuget și simțiri și să te revendici de la Brătianu când nu faci altceva decât să pui ștampila sau să slobozești scuipatul în direcția indicată de Klaus Iohannis? Nimeni din intelighenția penelistă nu sesizează absurdul situației în care au ajuns? „Liberalii” adevărați nu sesizează paradoxul de a fi conduși de un militar sfertdoct care întâi execută ordinul (lui Iohannis) și abia pe urmă discută problema în partid?

Later edit (10.04.2022). Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL, într-un simulacru de Congres, organizat pe repede înainte, în care a fost singurul candidat și nimeni nu a votat împotrivă. Așadar, a fost o ”acțiune” politică demnă de urmașii comuniști din cadrul „U.M. Urmașii Brătienilor”. De astăzi, bravul general Nicolae Ciucă este președintele Partidului Non Liberal!

Mai în glumă, mai în serios, cineva observa că în urmă cu 3 ani, PNL a dezvoltat discursul conform căruia dacă partidul e la guvernare, atunci premier trebuie să fie președintele PNL. Când nu l-a mai vrut nimeni pe Ludovic Orban, peneliștii au trecut la discurs și altă poveste: premierul trebuie să fie și președinte al partidului. Așa a fost cu Florin Cîțu, așa a fost acum și cu Nicolae Ciucă.
Conform negocierilor din 2021 cu PSD, în anul 2023, PNL va fi la guvernare, dar premier va trebui să fie Marcel Ciolacu de la PSD, fiindcă așa au stabilit să se rotească la putere.
Iată cum, conform principiului că atunci când PNL este la guvernare, președinte al partidului trebuie să fie premierul, putem să ne așteptăm că anul viitor Ciolacu va deveni președintele PNL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: