Ce rol mai are vaccinul

Anna Teresa Palamara, directorul secției de Boli Infecțioase a Institutului Superior de Sănătate din Roma, președintele Societății Italiene de Microbiologie, profesor de microbiologire clinică la Universitatea din Roma și membru în Consiliul Director al Institutului Pasteur din Italia, deci un expert în domeniu, a declarat recent într-o emisiune a postului de televiziune Canale 5 ca „în Italia și în alte țări europene OMICRON lovește mai ales persoanele vaccinate, în special pe cele care au făcut a treia doza„. Dacă este așa cum spune acest specialist în boli infecțioase (nu avem motive să ne îndoim de spusele ei), atunci este de neînțeles decizia UE de a lega valabilitatea certificatului „verde” de doza booster sau decizia a unor state care, din februarie, fie au introdus vaccinarea obligatorie anti-COVID (Austria, Italia), fie au transformat certificatul „verde” în certificat de vaccinare (Ungaria), valabil doar cu 3 doze.

O directivă o Comisiei Europene – o instituție care s-a dovedit subordonată intereselor marilor producători de medicamente și vaccinuri – stabilește că de la 1 februarie 2022, valabilitatea pașaportului ”verde” este prelungită doar dacă persoanele se vaccinează și cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării. Punând presiune pe cetățeni și pe călători, eurocrații vor astfel să „revitalizeze” campania de vaccinare împotmolită în mai toate statele membre.

Rămâne însă întrebarea fundamentală: ce rol mai are vaccinarea, dacă ea nu reușește să oprească transmiterea virusului (rolul esențial al oricărui vaccin), iar vaccinații (chiar cu booster) sunt expuși la infecție cel puțin la fel de mult sau chiar mai mult decât nevaccinații, cum spune doamna doctor din Italia. „Autoritățile” vor să se asigure că nimeni nu scapă neinfectată? Așa vor să dobândim imunitatea de turmă sau așa vor unii să mai facă niște bani pe seama sănătății oamenilor?

Apropo de Italia, Varujan Vosganian observă logica ”supertembelă” a supercertificatului verde italian: pe 15 noiembrie 2021 în Italia erau 5 milioane de persoane adulte nevaccinate. Din 15 noiembrie și până astăzi, peste 5 milioane de italieni s-au îmbolnăvit de COVID.
Dacă e cum se spune, că vaccinul protejează, înseamnă că cei cinci milioane de infectați erau nevaccinați. Urmând această logică, înseamnă că toți nevaccinații s-au îmbolnăvit în ultimele trei luni. Așadar, toți italienii sunt imunizați prin vaccin ori prin boală. Atunci pentru cine s-a mai dat legea cu supercertificatul verde și obligativitatea vaccinului, începând cu 20 ianuarie?
Dacă, însă, nu nevaccinații, ci vaccinații s-au contaminat, înseamnă că vaccinul nu oprește epidemia. Și atunci, de ce s-a mai dat legea supercetificatului verde și a obligativității vaccinului după 20 ianuarie? Să scape de spitalizare și de moarte?
Oricum ai da-o, și dacă vaccinații sunt de vină, și dacă nevaccinații sunt de vină, legea izvorăște dintr-o logică tembelă. Și dacă vaccinarea și certificatul ”verde” nu au nicio bază medicală, de ce au fost și sunt în continuare totuși folosite?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: