Despre pandemia din România. Fără patimă și manipulare.

Aș face o ultimă încercare de a explica situația epidemiologică din țara noastră, mai ales pentru cei doresc să înțeleagă lucrurile lăsând la o parte patimile și „poveștile”.

Astăzi, România are un număr relativ redus de infectări (în comparație cu vârful valurilor anterioare, dar și celelalte țări europene). Această „minune” se întâmplă în ciuda ratei reduse de vaccinare. În schimb, raportat la numărul de infectări, România înregistrează un număr relativ mare de decese.

Alte țări occidentale sunt pe un trend ascendent al infectărilor, în ciuda ponderii ridicate a persoanelor vaccinate, mult mai mare decât în România (vezi comparația cu Spania). În schimb, acolo au o rată relativ redusă a deceselor.

România – număr decese (media ultimei săptămâni): 85. Număr infecții noi (media ultimei săptămâni): 1.016. Raport infectări/decese: 12. Procent vaccinați complet: 38%.

Spania – număr decese (media ultimei săptămâni): 32. Număr infecții noi (media ultimei săptămâni): 12.476. Raport infectări/decese: 390. Procent vaccinați complet: 79%.

Pe scurt: România are infecții puține și vaccinare redusă, dar decese multe. Alte țări au infecții (mai) multe, vaccinare extinsă, decese puține.

Concluzia: vaccinarea nu combate eficient pandemia, deci nu poate fi considerată „singura șansă”, așa cum încearcă mulți politruci să prezinte lucrurile. Doar prin testare extinsă se pot identifica persoanele infectate și se poate limita extinderea virusului. Dovadă: țările vaccinate și supravaccinate solicită călătorilor (pe lângă certificat „verde”) și dovada unui test negativ. În schimb, vaccinarea reduce numărul deceselor. Așadar, cine se teme că va muri de COVID-19, vaccinându-se își crește șansele statistice de supraviețuire.

Cum se explică situația din România?

Suntem „înapoiați” în ceea ce privește valul pandemic: noi am trecut de valul 4, ceilalți „urcă” deja pe valul 5.
Propaganda „oficială” spune că „majoritatea pacienților COVID români, internați în spital cu forme grave, erau nevaccinați și au decedat într-un procent ridicat. În alte state europene, cu procent ridicat de persoane infectate, au decedat mai puțin pacienți pentru că persoanele infectate erau vaccinate.”
Așadar, rata mare de deces este pusă pe seama ratei reduse de vaccinare. Așa vor unii să-i convingă pe români să se vaccineze. Prin frică.

Propaganda uită însă să menționeze că, spre deosebire de alte state, în spitalele din România, medicamentele necesare pentru tratamentul bolnavilor cu forme grave lipsesc aproape cu desăvârșire. Si cu personalul stăm prost, la fel și cu dotările. În general, sistemul sanitar public este sub-optimal! Oamenii mor nu doar pentru că sunt nevaccinați (vina lor), dar și pentru că nu beneficiază de tratamentul corespunzător (vina „autorităților” eșuate). Doar cei care au bani își pot asigura schema de tratament corespunzător. Ceilalți – fără bani – mor cu zile.

Așadar, statul a eșuat să asigure asistența medicală pentru o parte semnificativă a populației sale. Oamenii au plătit taxe și impozite către stat, dar nu au mai beneficiat de asistența medicală necesară și corespunzătoare din partea statului.
Asta e realitatea, dincolo de diversele propagande, pro sau contra vaccin.

PS. În mod ironic, singurul lucru verde în Europa a rămas pretinsa culoare a certificatului, pentru că rata infectărilor (în ciuda vaccinării) este pe roșu!

Un gând despre „Despre pandemia din România. Fără patimă și manipulare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: