Paradoxurile vaccinării

O comparație* care arată propaganda din jurul campaniei de vaccinare, cu certificatul ei verde cu tot: Israel vs. Palestina.

Israel are o populație de 9,2 milioane de locuitori și avantajul unui sistem medical eficient. În Palestina trăiesc 4,8 milioane, cât despre sistemul sanitar, acesta este ca după război. Nu doar la figurat, ci la propriu: după războiul cu Israel.

În Israel procentul de vaccinare este de 63% pentru două doze, iar statul Israel este campioană mondială la a treia doză (45% din populație)! În Palestina procentul de vaccinați este doar de 29%, iar cu a treia doză s-a vaccinat doar 0,1% din populație. Adică aproape nimeni.

Te-ai aștepta ca situația din Israel să fie mult mai bună, din perspectiva gestionării epidemiei de coronavirus. Nu e cazul!

Israel a avut până acum 1,35 milioane de îmbolnăviri, în timp ce Palestina doar 432 de mii! Israel a avut 8200 decese, în timp ce Palestina doar 4550 (procentual, sunt cam la egalitate). În ultima săptămână Israel a avut, în medie, 500 de îmbolnăviri/zi, iar Palestina 350 de îmbolnăviri/zi. În ce privește decesele, nu se mai moare de COVID nici în Israel, nici în Palestina.

Așadar, per ansamblu, Israel, campioană la doza a treia și cu un procent de vaccinați mai mult decât dublu (de doza a treia nici nu mai vorbim), stă mai prost decât Palestina, țară aproape nevaccinată.

„Specialiștii” sunt invitați să explice acest paradox.

*Statisticile sunt preluate după Varujan Vosganian (Facebook, 07.12.2021)

Completare. Certificatul verde dăunează grav sănătății

Spre indignarea unora, pe planetă teritoriile cele mai vaccinate sunt și cele mai infectate. Incredibil, nu-i așa? Iată și dovada: cea mai recentă listă a Ministerului de Externe cu zonele clasificate în funcție de riscul epidemiologic (infectările cumulate în ultimele două săptămâni).

Statele vaccinate până-n dinți ar fi trebuit să fie în zona verde, iar cele care au lăsat vaccinarea de izbeliște să fie în zona roșie. Stupoare! Realitatea contrazice propaganda. Pe ansamblu, statele aflate în zona roșie (risc epidemiologic ridicat) au un procent mediu de vaccinare de peste 60%, în timp ce zona verde are un procent mediu care coboară spre 30%. Adică exact pe dos la cum ne-am fi așteptat!


Situația cea mai elocventă (ca să nu zic penibilă) o reprezintă Uniunea Europeană, cu o campanie asiduă pro-vaccinare și cu această năstrușnică invenție care se cheamă certificatul verde, un fel de instrument de șantaj și discriminare. Dintre cele 27 de state membre ale UE, 21 de state se află în zona roșie, 6 în zona galbenă (Finlanda, Italia, Malta, România, Suedia, Spania) și, țineți-vă bine, niciuna în zona verde. În Uniunea Europeană singurul lucru verde, din punct de vedere epidemiologic, este certificatul verde! (Varujan Vosganian, 09.12.2021)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: