Experții apocalipsei

Numărul de noi îmbolnăviri de COVID-19 în România s-a redus semnificativ în ultima perioadă, coborând sub 2.000 de cazuri/ zi. Nu sunt însă motive de entuziasm, ne avertizează „experții”.

Ei spun că această scădere este o consecință a restricțiilor impuse de „autorități” în urmă cu o lună (când erau și 17.000 de cazuri/zi). Deci, cea mai eficientă armă în această „luptă” rămân restricțiile, adică îngrădirea drepturilor și libertăților umane.

Dacă renunțăm la restricții ne putem întoarce rapid în punctul din care am plecat, avertizează aceiași „experți” în sănătate publică. Nu știu alții cum sunt, dar mie cel puțin, discursul acesta apocaliptic îmi sună mai puțin al unor medici, ci mai degrabă al unor „ofițeri” (sub acoperire) care își validează propriile teorii și decizii.  Dacă în cazul unei rate a mortalității de doar 1-3%, ”experții apocalipsei” propun astfel de măsuri, oare dacă ar fi prins gripa spaniolă de acum 100 de ani, cu o mortalitate de vreo 10 ori mai mari, ce ”măsuri” ar fi propus? Mai bine nici nu ne gândim…

Ce uită să menționeze „experții” este că și testarea a fost redusă în ultima perioadă. În mod logic, mai puține teste înseamnă și mai puține persoane depistate pozitiv cu COVID-19. Dar cu asta nu ne lăudăm pentru că nu ne avantajează narativul! Rămânem fideli restricțiilor!

Nu în ultimul rând, „experții” consideră că România ar fi într-o situație „disperată chiar și la 1.000 de cazuri pe zi”. Secțiile ATI fiind pline cu pacienți (durata de spitalizare poate fi și de 6-10 săptămâni), astfel că ceilalți români – care nu mai au acces la un pat ATI – ar muri cu zile, chiar și la un număr mic de cazuri.

Dincolo de restricții și în absența medicamentelor, frica rămâne cel mai bun tratament! Frica trebuie menținută! Românii nu trebuie să se relaxeze, trebuie ținuți în stres și speriați cu tot felul de scenarii apocaliptice. Altfel pierdem „lupta”.

Dacă și 1000 de paturi ATI pentru o țară precum România e o sarcină grea pentru „autorități”, înseamnă că într-adevăr trăim într-un stat eșuat și plătim degeaba și „autoritățile” să ne guverneze, dar și „experții” să ne învețe despre ce înseamnă sănătatea publică.

În același registru al „experților”, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încearcă să ne explice că negrul nu e de fapt negru și e alb: „certificatul Covid nu este o restricție a libertății, ci mai degrabă un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală”, a afirmat directorul regional, al OMS, Dr. Hans Kluge. Nu știu dacă acest domn Kluge a învățat vreodată logică, însă ceea ce spune el, dar și alți lideri politici și „experți” mondiali este pur și simplu o minciună. Din moment ce persoanele care nu au certificatul „verde” nu sunt lăsate să se deplaseze sau nu pot intra în anumite unități publice sau private, înseamnă că libertatea lor este clar restricționată. Oricât ar încerca unii „experți” să ne explice contrariul.

Pe de altă parte, tot potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Europa a redevenit epicentrul pandemiei de coronavirus. Bine că avem certificate „verzi” europene…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: