Declarații scandaloase și întrebări fundamentale

Austria a introdus „carantina” pentru persoanele nevaccinate începând de luni (15.11.2021), acestora fiindu-le permisă părăsirea locuinției doar pentru a-și cumpăra mâncare, a merge la farmacie, a face sport, vaccinare sau pentru „satisfacerea nevoilor religioase de bază”.

”Este datoria noastră să ne protejăm oamenii. Drept urmare, am decis că de luni va fi în vigoare un lockdown pentru nevaccinaţi„, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg. Puțină lume a sesizat grozăvia acestei declarații!

Deci, nevaccinații nu sunt oameni pe care să-i „protejeze”? Adică „autoritățile” austriece își permit să-i forțeze pe nevaccinați (o minoritare, având în vedere că peste 60% din populație e deja vaccinată) să stea în casă doar pentru că îi suspectează de boală și de intenția de a-i îmbolnăvi pe cei “imunizați”? Care va fi oare următorul pas? Le vor construi un cartier drăguț unde să stea numai nevaccinații, ca să nu-i deranjeze pe vaccinați? Sau le vor face direct un ghetou și mai drăguț? Poate se gândesc să le pună și o stea pe piept, cum s-a mai întâmplat în istoria Austriei și cu alte minorități.

După ”modelul” austriac, și Florin Vasile Cîţu – premierul demis de vreo două luni de Parlament, dar care nu se lasă dus din funcție – s-a lansat și el în declarații la fel de scandaloase: “Cei care s-au vaccinat astăzi nu este normal să-i punem să plătească teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Asta mi se pare inadmisibil”. În plus, PNL cere ca spitalizarea pentru tratamentul COVID-19 să fie plătită dacă pacientul nu este vaccinat, potrivit unui amendament depus de peneliști în Comisia pentru Sănătate la Legea privind introducerea certificatului verde de vaccinare obligatoriu la locul de muncă.

Retorica liderului PNL este demnă de un partid iliberal, nu de pretins urmaș al lui Brătianu. Oare lui Cîțu i se pare ”admisibil”, totuși, ca nevaccinații să plătească taxe și impozite pentru ca vaccinații să primească injecția “gratuit” indiferent de numărul de doze și de costul acestora? Oare peneliștilor li se pare ”admisibil” ca nevaccinații să plătească de două ori același serviciu (medical) drept pedeapsă pentru că nu se lasă „convinși” de campania de frică derulată de Guvernul Cîțu?

Așa-zișii ”liberali”, dar și ”progresiștii” din USR vor să-i sancționeze financiar pe bolnavii nevaccinați! Vor să-i lase pe oameni să moare ca niște animale. Și pentru ce? Pentru că sub guvernarea lor de ”dreapta” statul român a eșuat și a fost incapabil să pregătească sistemul sanitar așa cum trebuie!
Toți cetățenii români plătesc asigurări de sănătate, deci toți au dreptul la aceleași servicii medicale. Sistemul de asigurări de sănătate are la baza principiul solidarității. O lege care ar conține o astfel de segregare, între vaccinați care beneficiază de spitalizare gratuită și nevaccinați care-și plătesc spitalizarea, este nu doar neconstituțională, dar va crește și numărul de decese (oamenii nu se vor mai interna în spital). În plus, va alimenta ura socială, care oricum este deja la cote înalte. În loc de solidaritate socială și revenire la normalitate vom avea și mai multă moarte și mai multă dezbinare.

Lumea s-a întors cu fundul în sus și foarte mulți „inteligenți” vaccinați acceptă cu foarte mare ușurință noua „normalitate”!

Nici vaccinații nu vor avea însă o viață ușoară în această nouă normalitate construită ”pas cu pas”. Nenorocirea pentru vaccinații cu două doze (care, probabil, sunt confortabili acum cu aceste idei preluate din epoci de tristă amintire pentru că nu par să îi privească) este că, fără doza a treia (și probabil a patra), vaccinații vor deveni la rândul lor nevaccinați, din punct de vedere legal. Iar din punct de vedere sanitar, sunt deja ca și nevaccinați, de vreme ce fosta “schemă completă” cu două doze și certificatul „verde” european nu au reușit să oprească valul pandemiei. Dimpotrivă, l-au cauzat și amplificat, fix în țările cu mari acoperiri vaccinale. Cum e și Austria.

În majoritatea statelor UE s-a depășit deja imunitatea de turmă (70%) care “asigură” sfârșitul pandemiei. De ce continuă pandemia, totuși?

Unde au dispărut asigurările „autorităților” care spuneau că cei “imunizați” fac forme ușoare? Dacă ai 83-99,9% rată de “imunizare”, deci numai cazuri ușoare, de ce continuă restricțiile? De ce e “nevoie” și de a treia doză, dacă vaccinurile sunt chiar așa de bune?

Dacă certificatul „verde” a oprit răspândirea agentului patogen, de ce sunt necesare legi care să separe turma de imunizați de sălbăticiunile “medievale” care refuză “imunizarea”? 

De ce e “nevoie” ca economiile să fie distruse prin suspendarea/concedierea a 66% dintre angajați dacă acest certificat nu a putut fi justificat științific? Unde sunt studiile de impact care să fundamenteze extinderea utilizării certificatului „verde” ? Unde sunt măsurile „științifice” care să combată eficient transmiterea virusului fără a încălca și îngrădi drepturile și libertățile fundamentale?

De ce ”autoritățile” nu fac teste pentru a arăta nivelul imunizării pentru cei trecuți prin boală?

De ce nu sunt medicamente esențiale în spitalele publice dar e plin de ele în farmaciile private, iar aparținătorii pacienților cu COVID-19 sunt nevoiți să plătească sume exorbitante pentru a-și salva rudele și prietenii?

Sunt doar câteva întrebări elementare la care „autoritățile” eșuează să dea răspunsuri mulțumitoare. Este și foarte greu să dea răspunsuri pertinente când „singura șansă” este vaccinarea…

PS. Vești cel puțin interesante de la Viena. Guvernul federal al Austriei a decis să instituie carantină totală începând cu 22 noiembrie, măsură care va viza întreaga populație, iar de la 1 februarie va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19.

Cancelarul conservator Alexander Schallenberg a declarat: „În ciuda efortului din ultimele luni, nu am reușit să convingem suficienți oameni să se vaccineze”. Și atunci când un guvern democratic nu reușește să convingă, el se transformă într-un guvern autoritar și obligă oamenii să facă ceea ce nu vor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: