Vaccinul bate piața

Circulă pe internet deja multe glume și bancuri despre vaccinare, dar și despre ne-vaccinați. Una dintre cele mai haioase și ironice spune cam așa: pentru a putea mânca la McDonalds ai nevoie de certificat verde. Foarte inteligent! Adică trebuie să dovedești că nu ești bolnav pentru a putea consuma junk food! Gluma poate fi spusă și invers: nu vrei să te vaccinezi pentru că ți-e frică de chip-uri, dar nu ai problemă să bagi în tine hamburgeri și cartofi prăjiți la McDonalds! La fel de inteligent ca în primul caz!

Ieri seară, un grup de cetățeni din București a protestat împotriva vaccinării în Piața Universității din București, locul de adunare a „luptătorilor” pentru libertate din 1990 încoace. Până aici nimic de glumă! Culmea este însă că, în conformitate cu noile prevederi legale, protestele anti-vaccin pot fi ținute doar de vaccinați sau de oamenii trecuți prin Covid-19. Cât de tare!

Conform celei mai recente Hotărâri de Guvern dată de Cîțu pe baza recomandărilor „specialiștilor”, pentru o perioadă de 30 zile de la introducerea noilor restricții, mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Nevaccinații și cei sănătoși nu au dreptul să protesteze!

Mi-e greu să cred că protestarii prezenți la manifestația de aseară au avut certificate verzi (deci ilegaliști), dat fiind faptul că au protestat tocmai împotriva acestuia. E ca și cum ai autoriza un protest anti-Iohannis doar cu condiția ca toți protestarii să fie prietenii lui!

Vă imaginați în ce lume „bună” am ajuns să trăim?

Mă întreb, oare unde am fi ajuns dacă în 1990, în Piața Universității aveau voie doar intelectualii pro-comuniști și puteau manifesta doar conform prevederilor legale? Sau câți criminali și violatori ar fi umbla astăzi în libertate, dacă în 2017, grupurile vigilente de #rezist nu ar fi organizat un prostest „spontan” împotriva Guvernului PSD, fără autorizație, deci prin încălcarea legii?

Concluzia nu poate fi decât una singură: am ajuns să trăim vremuri „haioase” în care realitatea depășește orice banc. Dacă nu am râde, ar trebui să plângem!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: