No money, no vaccination

O știre semnificativă a trecut aproape neobservată în tumultul zilelor trecute. Şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a recunoscut că structura pe care o conduce nu a avut la dispoziţie fonduri pentru organizarea unei campanii de informare privind vaccinarea.

Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ul, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă

Așadar, mega-structura militarizată care are drept obiectiv organizarea și susținerea vaccinării în România, nu a primit de la Guvernul Cîțu NICI UN LEU pentru realizarea misiunii sale, o misiune atât de importantă atât pentru oameni, cât și pentru țară! Nimic! Zero!

Incredibil, nu-i așa? Aș spune mai degrabă “normal” pentru statul eșuat al lui Iohannis și Cîțu.

Pe urmă tot Iohannis și Cîțu se plâng că oamenii sunt ignoranți, analfabeți și nu vor să se vaccineze, iar campania a ajuns un eșec major. La ce buget de comunicare i-au alocat, nici nu e de mirare.

Dacă Gheorghiţă și „cel puțin” CNCAV-ul nu au primit bani să promoveze vaccinarea, întrebarea este unde s-au dus banii? Că de cheltuit s-au cheltuit…

PS. România a devenit un exemplu negativ la nivel internațional din cauza managementului defectuos al crizei sanitare, astfel că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va trimite o delegație în țara noastră pentru a înțelege de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-Covid are o rată atât de scăzută de imunizare.

România ar putea ajunge abia peste șapte luni să aibă 40% din populație vaccinată anti-COVID, iar pentru a vaccina 70% din populație i-ar trebui 31 de luni (adică vreo 2 ani și jumătate), dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare. Estimarea aparține reprezentanților OMS care au discutat cu „autoritățile” din România pentru a vedea care este cauza eșecului campaniei de vaccinare.

Later edit. Valeriu Gheorghiță a adăugat că a discutat și cu alte țări, inclusiv cu Portugalia, țara europeană cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva COVID-19, iar acestea „nu au făcut nimic diferit” față de România. Dacă nu au făcut nimic diferit, înseamă că „autoritățile” de acolo sunt mult mai credibile decât Cîțu, Arafat, Gheorghiță și ceilalți „specialiști” în managementul dezastrelor din România. În absența încrederii populației în „autorități” orice măsură este sortită eșecului dacă va fi recomandată de aceleași persoane care ne-au adus în această fundătură. Singura măsură logică și normală a „autorităților” ar trebui să fie demisia! La ce dezastru lasă în urma lor, oricine ar guverna în locul lor ar reuși să îi depășească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: