Valul 4 nu (mai) poate fi oprit de nicio vaccinare. Poate valul următor…

Hai să facem un exercițiu de imaginație: mâine, toți românii anti-vacciniști, ăia mulți de sunt aproape 70% din populație, se lasă, în sfârșit, convinși de „autorități” și rup ușile de la centrele de vaccinare, cerând să fie și ei vaccinați pentru a opri pandemia.

Realitatea este că pentru actuala „bătălie”, gestul lor nu ar avea niciun efect! Valul 4 nu mai poate fi oprit în România!

Vaccinarea în masă nu ar avea efectul scontat pentru că, așa cum spun specialiștii, abia peste 40 de zile (30 de zile rapelul plus încă 10 zile) cei vaccinați cu schema completă vor dobândi imunitatea necesară. Ori, peste 40 de zile, adică la final de Noiembrie, vaccinarea va fi tardivă. Tot specialiștii ne spun că valul 4 ajunge la apogeu în câteva zile, la mijlocul lunii Octombrie. Deși există și voci mai pesimiste care anunță că va dura până la sfârșitul anului…

Și atunci de ce tot insistă acum aceleași „autorități” că vaccinarea populației este singura soluție?

Deci, vaccinarea nu ajută pe termen scurt și nu compensează incapacitatea „autorităților” de a pregăti așa cum trebuie sistemul de sănătate. Bătălia a fost pierdută de „autorități” în ziua în care Iohannis și Cîțu au anunțat că au oprit pandemia (pentru a-l scoate pe Cîțu președinte la PNL). Odată cu pandemia, au reușit să oprească și vaccinarea.

Poate pentru a nu mai fi acuzate că au fost luate prin surprindere! Sau poate se pregătesc deja pentru valul 5 al pandemiei, val care va să vină în primăvara anului viitor…

Dar, vai, vaccinarea în masă nu ar ajuta prea mult nici pe viitor. Până la valul 5, oamenii vor trebui să facă cel puțin un booster, dacă nu cumva două. Pentru că vaccinurile de acum nu vor rezista să le ofere imunitate și la primăvară! Așadar, dacă mâine te vaccinezi, asta nu te ajută să treci cu bine nici peste valul 4 și nici nu te protejează de valul 5!

E clar că actuala bătălie este pierdută de „autorități”. Nu are rost să ne mințim singuri sau să ne facem speranțe deșarte. Fiecare dintre noi scapă cum poate. Suntem pe cont propriu. Cu sau fără vaccin.

Oricât ne-am învârti în jurul vaccinării, un lucru rămâne sigur: cu actualii guvernanți eșuați și fără nicio urmă de credibilitate în rândul oamenilor, campania de vaccinare din România va rămâne un eșec! Problema este că nu doar vaccinarea este un eșec. Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Sănatate, chirurgul Lucian Duţă, adică un om care cunoaște sistemul din interior, spune că nu există nici TRATAMENTE eficiente în spitale: „România este tratată de Europa ca o colonie. n-avem nici anticorpi monoclonali, nici tociluzumab (linia a doua de tratament), nici măcar linia a treia de tratament cu Favipiravir sau Arbidol. Drept pentru care medicii tratează bolnavii cu medicamente INEFICIENTE. Și da,oamenii mor, iar medicii tac!”, acuză Duţă.

Singura noastră speranță rămâne în imunizarea naturală. Dacă e să dăm crezare medicilor, peste 100.000 de români se infectează zilnic (dintre aceștia doar 10000 – 15000 apar în statisticile oficiale). Dacă va continua această tendință, înseamnă că în 40 de zile am putea avea cu 4 milioane de imunizați mai mulți decât acum. Cu cei deja imunizați și vaccinați, România ar trece, în sfârșit, pragul de 10 milioane! Adică mai mult de jumătate din populație ar fi imunizată, trecând prin boală + vaccinare.

Ar fi un mic câștig în marea bătălie cu covidu’. Tot ne-ar lipsi însă o minune pentru a obține marea victorie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: