Ce au în comun vaccinarea și circulația trenurilor

Campania de vaccinare a Guvernului Cîțu merge precum trenurile CFR. Cu foarte mare întârziere!

Cu implicarea lui Florin Vasile Cîțu și a tuturor miniștrilor din cabinetul său, sub atenta supraveghere a președintelui Iohannis, „autoritățile” au anunțat că au reușit să atingă rata de vaccinare stabilită pentru 1 iunie pe data de 31 iulie! Deci, cu o întârziere de (doar) 60 de zile!

Dacă e să analizăm mai bine statisticile oficiale, numai 4.853.485 români sunt cu schema completă, deci, ”autoritățile” s-au cam grăbit cu anunțul. În mod real, pragul de 5 milioane încă nu a fost trecut. Acest prag ”psihologic” a fost stabilit de Cîțu și Iohannis încă din luna Aprilie, nimeni nu i-a forțat să-l anunțe. Puteau să tacă și rămâneau filosofi și nu trebuiau să povestească un eșec răsunător ca și cum ar fi o mare victorie.

Cu asemenea „victorii” Guvernul fantasticului Cîțu va învinge pandemia big time! Numai să nu o învingă după ce ea se va fi terminat deja!

#totulvafibine?

PS. Sociologul Mirel Palada analizează evoluția procesului de vaccinare din România.

„Conform datelor oficiale (site Guvern, dar și Our World In Data), avem semne din ce în ce mai clare de aplatizare / saturare a procesului de vaccinare la în jur de 25% din populație – o valoare medie dacă e să ne uităm la multele țări unde avem date oficiale disponibile (sursă: Our World In Data)

Această plafonare a procesului de vaccinare se vede din graficul de mai jos, care arată evoluția celor vaccinați ca % din populație: vaccinați complet, două doze (linia roșie) și vaccinați doar cu o doză (linia portocalie).

Din felul în care

a) curba se aplatizează, conform bine-cunoscutului model de distribuție logistică știut sub numele de “funcția logistică”, ce se aplatizează spre capătul de saturație și

b) cele două curbe încep să se apropie,

rezultă că avem din ce în ce mai puține cazuri cu vaccinare inițială cu prima doză.

Semn de epuizare a nivelului de acceptare de vaccinare în populație.

Un sfert s-au vaccinat. Alți 15% declară că au trecut prin boală (sursa : sondaje Sociopol) – deci boală cu simptome. La aceștia s-ar mai adăuga cel puțin încă 25% – 30% care au trecut asimptomatic, fără ca măcar să știe că au avut Covid. Ar fi 25% + 15% + 25% = 65% din populație. Probabil destul astfel încît cel de-al patrulea val, care deja bate la ușă, să nu mai provoace probleme atît de grave (ATI, morți).

Problema este că aceste două bazine nu sînt distincte. Sînt unii care s-au vaccinat chiar dacă au trecut prin boală. Deci nivelul de 65% este mai degrabă wishful thinking. Fără un studiu sistematic, pe un eșantion mare reprezentativ, nu vom ști public cîți au trecut cu adevărat prin boală. Probabil Securitatea a făcut acest studiu, dar cît timp datele nu sînt publice, sîntem precum ciupercile: în întuneric și în materie organică hrănitoare, sănătoasă, bio pînă la gît.

Hai, că o să fie bine. Hai, că la valul 4 o să vă dea și șepci dacă va vaccinați. Make Iohannis great again.

Ghinion.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: