Revoluția binelui sanitar

Ministrul Sănătății a propus (din nou) măsuri restrictive legate „de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale”.

O vreme am crezut că USR+ este un partid progresist de stânga. Poziționările liderilor săi pe teme „esențiale” pentru funcționarea societății dovedesc însă că progresul pentru ei este doar o lozincă, în realitate nu sunt altceva decât niște bolșevici* pe stil nou, de dreapta, deghizați în tineri nu atât de frumoși și nici atât de liberi precum pretind.

Cel mai recent exemplu în acest sens este cel al doamnei ministrul al Sănătății, care propus (din nou) măsuri restrictive legate „de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale”. Cum ar fi mersul la Mall la sfârșit de săptămână, cum s-a gândit Dan Barna, vicepremierul fără portofoliu din Guvernul PNL-USR-UDMR.

Faptul că un ministru (numit pe criterii politice) sau un vicepremier stabilește în mod arbitrar / sau se gândește să stabilească ce este esențial și ce nu în viața fiecăruia dintre noi este o idee înfiorătoare! Ea nu are nimic de face cu o societate democratică ci mai degrabă cu un regim totalitar, când statul dicta ce era bine și ce era rău, pentru că „tovarășii” știau cel mai bine ce este bine pentru funcționarea țărișoarei.

Iată că degeaba s-au schimbat vremurile, gândirea „autorităților” a rămas neschimbată! Ministrul Sănătății crede și acționează ca și cum doar ea ar ști cel mai bine ce măsuri sunt necesare pentru protejarea sănătății publice, iar pe noi nici nu ne mai întreabă. Și pentru a-și atinge obiectivul, e dispusă să calce în picioare tot. Nu contează nici drepturile, nici libertățile indivizilor. Contează doar să fie „bine”. Un bine declarativ la nivel general, pentru că, dacă ne uităm la situațiile particulare, fiecare muritor de rând suferă din cauza „măsurilor” abuzive și discriminatorii propuse de bolșevici.

În tot acest timp, „liberalii” sunt preocupați cu lupta pentru putere din PNL, așa că nu au timp de propunerile doamnei ministru. Cîțu spune că se mai gândește, deși la cum se exprimă, mi-e și frică de ce iese din gândirea sa tumultuoasă. Pentru că după paravanul grijei pentru soarta poporului, popor definit ca o adunătură impersonală, guvernanții sunt dispuși să ia toate măsurile necesare pentru triumful revoluției binelui sanitar. Degeaba încearcă ei să nege realitatea, spunând că vaccinarea nu este obligatorie în România. Când vaccinul a devenit o condiție (pentru a participa la evenimente, chefuri, loterii, etc), e limpede pentru toată lumea că nu este opțional, ci a devenit un lucru obligatoriu.

*Bolșevic = reprezentant al Revoluției permanente

Despre Mihăilă și Barna de la USR+ și de ce simt aceștia nevoia de a vorbi cu mult înainte de a gândi, vă recomand să citiți și textul lui Patrick Andre De Hillerin de la catavencii.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: