„Autoritățile” se pregătesc de următorul val al pandemiei

Varianta indiană COVID-19 (tulpina Delta) este noua sperietoare în materie de pandemie la nivel global. OMS a anunțat deja că în Europa a început să crească numărul cazurilor de COVID-19, după 10 săptămâni de recul. Unele țări au început chiar să reintroducă măsurile restrictive. În tot acest timp, în România, „autoritățile” tratează problema cu calm (o fi calmul de dinaintea furtunii?) și îngrijorare. După bunul obicei al locatarului de la Cotroceni, sunt încă la stadiul de făcut planuri.

În ceea ce privește aceste planuri, ministrul Sănătății spune că a cerut spitalelor și direcțiilor județene de sănătate publică să vină cu un plan de măsuri care vizează creșterea numărului de paturi în spitalele mixte, paturi destinate asistenței medicale COVID, „tocmai pentru a fi pregătiți“.

Îs tare curios cum va arăta acest plan în realitate. Oare cât de pregătite vor fi „autoritățile” noastre și ce măsuri vor lua pentru a preveni noul val de infectări, dar mai ales cu cât vor reuși să crească numărul de paturi destinate pacienților COVID-19.

În primăvară, în mod foarte ciudat, valul de infectări (din raportările „autorităților”) s-a oprit exact când trebuia, adică tocmai înainte să se depășească numărul de paturi din spitalele românești. Nu multe, vreo 1400.

Că am avut noroc, că a fost priceperea „autorităților” sau doar a fost manipularea raportărilor, nu vom ști prea curând. Poate niciodată. Ar fi bine, în schimb, ca „autoritățile” noastre să fi învățat ceva din lecțiile trecutului. Chiar să se pregătească de valul al patrulea al pandemiei. Și nu doar din gură, pe la conferințe de presă, pentru că întrebarea nu e dacă valul 4 Covid va veni în România, ci când și care va fi amploarea lui!

Așa că nu mai vrem să auzim niciun ministru de „dreapta” plângându-se de numărul mic de paturi din spitalele din România! Au la dispoziție o vară întreagă ca să dovedească cât de gospodari sunt, că știu să-și pregătească așa cum trebuie sania pentru sezonul de iarnă și paturile de spital pentru valul al patrulea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: