De la Oradea la Buzău. Aceeași poveste!

După modelul campaniei de vaccinare, un eșec major al guvernării PNL-USR povestit pentru fraieri drept o mare victorie, și la nivel local unii încearcă aceeași șmecherie.

Citesc în presă că Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Județean Bihor și liderul PNL Bihor va merge la Buzău (fieful PSD și al lui Ciolacu) timp de o lună pentru a-l ajuta pe primarul pesedist de acolo, Constantin Toma să promoveze unirea oraşului Buzău cu comuna Ţinteşti.

Trecând peste mirarea inițială cauzată de un astfel de pact penelisto-pesedist, m-am întrebat și eu oare ce expertiză reală îl recomandă pe Ilie Bolojan în unificările administrativ-teritoriale?

Răspunsul a venit repede: două mari eșecuri, organizarea a două referendumuri mari și late, ambele însă ratate! Două eșecuri imense!

În 2015, eșecul unirii municipiului Oradea cu Sânmartinul a fost cauzat de campania de promovare susținută de Primăria condusă de Ilie Bolojan la aceea vreme. O campanie de promovare bazată pe lozinci și propagandă, fără vreo urmă de sinceritate sau comunicare onestă. Orădenii au fost luați de proști, așa că nu s-au mai dus să voteze marea „reformă”. Orădenii nu au urmat „farul” lor călăuzitor și, pe cale de consecință, nu i-au votat unirea.

Campania lui Bolojan din 2015 a fost identică în abordare cu actuala campanie pro-vaccinare a lui Cîțu. Fără argumente, fără informare, doar lozinci răsuflate. Desigur, ambele campanii eșuate au fost plătite regește pentru „experții” de la partid, dar asta e altă discuție.

Bolojan nu a uitat însă înfrângerea rușinoasă din 2015 (printre puținele cazuri când nu i s-a îndeplinit pohta), iar acum vrea să se răzbune pe buzoieni, unindu-i nu doar în cuget și simțiri, dar și teritorial, cu vecinii din Țintești. Cu alte cuvinte, ce nu a reușit în urmă cu 6 ani la Oradea, vrea să facă acum la Buzău.

Dacă îmi permiteți, i-aș face o sugestie primarului de Buzău: având în vedere experiența si istoria, dacă vrea cu adevărat să-și unească orașul cu comuna învecinată, să îl țină cât mai departe pe Bolojan de zonă Buzăului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: