Am văzut și români mai fericiți

Premierul Florin Vasime Cîțu a susținut marți, la moțiunea de cenzură, că guvernul pe care îl conduce este unul performant, aducând ca argument faptul căalimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi.”

Nu știu unde a cumpărat Cîțu alimentele ieftine pentru că mie nu prea îmi iese socoteala. Ar trebui să ne dea și nouă adresa magazinului unde își face cumpărăturile, să mergem și noi acolo, să nu mai plătim ca proștii sume din ce în ce mai mari pentru produse din ce în ce mai puține.

Nu știu alții cum sunt, dar eu, din aceiași bani cumpăr mai puțin decât am cumpărat anul trecut, așa că dacă vreau să consum mai mult, trebuie să plătesc mai mult.

Cât privește românii „mai fericiţi”, Cîțu a uitat să ne dea definiția fericirii. Să știm și noi despre ce fel de fericire vorbește. Nu ne-a spus nici decât cine ar trebui să fim „mai fericiţi”? Sau „mai” fericiți acum decât în ce perioadă? Lipsește reperul.

Și dacă nu știm exact ce înțelegem prin fericire, nici cu cine ne comparăm sau la ce perioadă ne raportăm, declarațiile premierului Cîțu rămân doar niște vorbe goale. Politicianism ieftin.

Totuși de la premierul unei țări te-ai aștepta la un cu totul și totul alt discurs. Doar că Florin Vasile Cîţu nu s-a ridicat niciun moment (din mandatul său) la nivelul unui om de stat, a unui prim-ministru responsabil pentru toți românii, ci a rămas la nivelul politrucului, a penelistului care vorbește strict pentru peneliști.

Dacă dai o căutare pe Google vizavi de fericirea românilor, primul rezultat este un studiu al companiei de cercetare de piață Ipsos din 2019. Conform acestei cercetări, doar 3 din 10 români din mediul urban se declarau fericiți. Relațiile cu persoane apropiate (familie, copii sau prieteni) reprezintă principalul motiv de fericire pentru 57% dintre români. Florin Vasile Cîţu nu s-a regăsit pe această listă, e drept, făcut-o pe vremea când trăiam nefericiți sub conducerea ciumei roșii. Vremurile s-au schimbat și percepția românilor asupra fericirii s-a schimbat și ea. Sau, cel puțin, de asta încearcă să ne convingă prea-fericitul Cîțu.

Reîntorcându-ne la aberațiile sale, nu știu unde a văzut Cîțu români (mai) fericiți, însă știu că foarte mulți români ar fi cu mult mai fericiți decât sunt astăzi dacă, în fruntea guvernului, nu am ar fi un gogoman precum Cîțu. Promitem să-l uităm repede și să nu plângem după el…

Un gând despre „Am văzut și români mai fericiți

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: