Lipsa încrederii oamenilor dăunează grav guvernării

E din ce mai evident chiar și pentru cei mai înrăiți fani ai lui Cîțu, Orban, Iohannis sau Arafat faptul că „autoritățile” noastre măsluiesc cifrele pandemiei așa cum le poartă interesul. Cel mai recent exemplu: numărul de decese cauzate de COVID-19. Morții de anul trecut sunt raportați acum și nimeni nu ne explică de ce așa tardiv și de ce cu țârâita, în fiecare zi câțiva zeci sau sute. Și de ce nu toți deodată sau de ce nu toți la data decesului!?

Dacă nu ne putem baza pe statisticile  „autorităților” privind numărul de decese cauzate de COVID-19, întrebarea legitimă este: oare cum să ne mai putem baza pe ele și cum să credem că celelalte cifre „oficiale” sunt reale? Ce garanție avem că într-adevăr au reușit să oprească pandemia, așa cum spunea Iohannis în urmă cu câteva zile? De unde știm că nu mai e niciun caz nou în București sau în Bihor?

Raportarea tardivă și cu țârâita a deceselor din trecut aruncă serioase suspiciuni asupra corectitudinii „autorităților” și continuă să le știrbească credibilitatea, care oricum nu depășește genunchiul broaștei! Iar lipsa de încredere din partea oamenilor dăunează grav guvernării.

Iohannis, Cîțu și ceilalți guvernanți de „dreapta” vor avea o mare surpriză dacă nu vor înțelege foarte repede un lucru elementar: în lipsa încrederii populației, „măsurile” lor vor conduce inevitabil la un eșec major. Atât în planul guvernării și al luptei cu pandemia, cât și în plan politic. PNL a ajuns deja la 20%, iar în ritmul acesta, riscă să coboare la nivelul USR! Sau mai rău, la nivelul a ceea ce dădeau ei PSD-ului și lui Dragnea în timpul protestelor „spontane” organizate în 2017 și 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: