Oradea, un oraș frumos și sărac

Salariile din județul Bihor sunt, în continuare, printre cele mai mici din România.

Administrațiile PNL din Oradea și din județ pot da câte explicații doresc, un lucru este cert: adevărul întotdeauna învinge propaganda!

Iar adevărul este că bihorenii sunt printre cei mai prost plătiți angajați din țară! Când Oradea concentrează 2/3 dintre angajații din Bihor, e clar că salariile foarte mici din Oradea sunt principala problemă! În loc să rezolve cumva problema, de exemplu prin parcuri industriale în care să accepte doar companii care asigură salarii peste medie, administrația locală s-a mulțumit să cultive orgoliul și mândria orădenilor. A creat o adevărată mitologie în jurul liderilor și a dezvoltării orașului. Doar că orice mit, inclusiv acesta are o doză consistentă de poveste, de neadevăr. Pe care marea majoritate refuză să îl vadă.

Oricât ne-am lăuda orașul, Oradea a fost și va rămâne un oraș relativ mic, la periferia țării, dar cu pretenții foarte mari, majoritatea lor lipsite de suport în realitate. Avem multe impresii în cap, dar puțini bani în buzunare! „Perla prețioasă” a României este cam săracă!

Dacă nu sunteți mulțumiți de salariile pe care le aveți, vă recomand să dați o tură pe centură, faceți o plimbare pe malul Crișului sau admirați pasajele noi și clădirile art nouveau din Centru. Cei aventuroși pot să urce pe Dealul Ciuperca pentru a vedea în ce stadiu au ajuns reparațiile. De acolo puteți avea o privire de ansamblu asupra acestui oraș frumos și sărac!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: