Pe cine a convins Cîțu

Premierul Florin Vasile Cîțu crede că e simplu să convingă „niște colegi” de partid să-l susțină pentru șefia PNL, în condițiile în care a „convins o Românie să fiu prim-ministru”. Declarația a fost făcută ieri, la Alba Iulia, după o întâlnire cu filiala locală a PNL.

Întrebarea pentru Cîțu este când mai exact a convins acea Românie? Prin 2011 când a fost dat afară de la bancă* pentru că a fost prins făcând speculații împotriva monedei naționale sau poate în primăvara anului trecut când a fugit de votul Parlamentului ca nu cumva să fie votat de PSD în funcția de prim-ministru?

Pe urmă ar mai fi de lămurit și care Românie a fost convinsă de Cîțu? Aia „educată” a lui Iohannis?! Sau aia mai puțin educată care se vaccinează pentru niște mici gratis? Că în rest, campania sa de vaccinare are un „succes” atât de mare la public încât se închid deja centre de vaccinare, se reduce programul acestora, iar dozele de vaccin neutilizate se vând în alte țări. Așa că popularitatea lui Cîțu e departe de ceea ce își imaginează el. Foarte departe!

Din câte știm, până acum Florin Vasile Cîțu nu a convins pe nimeni. În afară de Iohannis. Care avea un interes. El este desemnat de președinte, în urma unor negocieri politice, nu este ales de nicio Românie. Cîțu este astăzi prim ministru doar pentru că așa a vrut pohta lui Iohannis, nu românii. E singura calitate care l-a recomandat pentru funcție.

Și să nu uităm că PNL a pierdut alegerile parlamentare din Decembrie 2020! Doar prin implicarea fățișă a președintelui Iohannis, peneliștii au reușit să se mențină la guvernare în coaliția de „dreapta” cu USR și UDMR.

Când îl mai auziți pe Cîțu declarând ceva, neapărat să veficați informația. Omul se crede supererou (de filme de ficțiune) și a ajuns să creadă tot ceea ce scoate pe gură. Inclusiv propriile sale minciuni și fabulații.

*Cîțu a fost trezorierul ING Bank în timpul atacului speculativ asupra leului, din toamna anului 2008. În acel moment, mai multe bănci românești au crescut dobânzile, alături de ING participând și Bancpost și Unicredit. Băncile românești au acționat atunci în numele unor clienți internaționali, respectiv giganți bancari precum JP Morgan, Morgan Stanley și Barclays. Băncile respective au ”pariat” împotriva leului și ar fi câștigat bani dacă leul ar fi scăzut puternic față de euro. BNR a dejucat planurile, însă aceasta a dus la creșterea dobânzilor pentru românii cu credite în lei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: