Neîncrederea în „autorități”. Gura păcătosului adevăr grăiește

Coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul în uniformă Valeriu Gheorghiță, după prăbușirea ratei de vaccinare: „Doar cine nu vrea nu se vaccinează. Nu avem cum să facem mai mult.”

Adică un reprezentant al „autorităților” își recunoaște în sfârșit neputința și eșecul răsunător al campaniei de vaccinare!?

Explicația sa pentru scăderea dramatică a numărului de persoane noi care se prezintă zilnic la vaccinarea anti-coronavirus (sub 12.000 în ultima zi) o reprezintă neîncrederea populației în „autorități”. Gura lui Gheorghiță adevăr grăiește!

Marea majoritate a românilor nu au încredere în autorități, cu atât mai puțin în „autoritățile” care poartă numele de Gheorghiță, Cîțu, Orban, Barna, Cioloș, Arafat, Tătaru, Mihăilă, Turcan, Voiculescu sau Iohannis.

În afară că s-au nimerit să ocupe niște poziții în statul român (prostind oamenii cu lozinci și promisiuni deșarte), niciuna dintre aceste personaje nu are vreo autoritate. Și nici nu beneficiază de încrederea oamenilor. S-a văzut în alegeri când au fost votați doar de 40% din cei 30% care au mers la vot (nu trebuie să uităm nicio clipă că PNL și USR-PLUS au pierdut, de fapt, alegerile parlamentare și guvernează doar pentru că asta a fost pohta lui Iohannis). Se vede și acum, când „liderii” constată că doar vreo 20% din populație s-a decis să se vaccineze și asta în ciuda tuturor „eforturilor” depuse de „autorități”.

Românii nu au încredere în Cîțu, Gheorghiță, etc., pe cale de consecință nu îi urmează și nu au încredere în campania de vaccinare pe care aceștia o promovează. Cu cât vorbește Cîțu mai mult despre vaccin, cu atât scade numărul românilor care se vaccinează. Guvernanții se fac că nu înțeleg acest lucru, pentru că dacă ar recunoaște, toți ar trebui să își prezinte demisiile. Dar cum ar putea face ei acest gest când abia s-au instalat la robinetul puterii? Fiind niște politruci responsabili, nu pot lăsa țărișoara neguvernată. Deși exemplul Belgiei* dovedește că se poate chiar foarte bine.

În condițiile în care Cîțu și gașca nu se lasă duși de la guvernare, iar campania de vaccinare au reușit să o compromită, ce urmează să se întâmple cu vaccinarea și „imunizarea” populației?

Eșecul campaniei de vaccinare va fi apoi transformat de guvernanți într-o mare victorie, mai ales la toamnă, când va crește numărul de infectați, și vor avea toate motivele să reintroducă restricțiile. Vor putea spune: noi am făcut tot ceea ce am putut, oamenii nu au vrut, acum nu au decât să suporte consecințele. Le-ar mai rămâne și o altă variantă, una pe cât de nepopulară, pe atât de eficientă: introducerea vaccinării obligatorii. Doar că vaccinul este încă experimental și nimeni nu îndrăznește să oblige fățiș populația, doar așa indirect prin beneficii și măsuri de relaxare. În plus, anul acesta, sunt alegeri interne atât în PNL, cât și în USR, astfel încât niciun politruc care vrea să câștige puterea în partid nu își poate asuma o decizie atât de nepopulară. Deci, deocamdată scăpăm de obligativitate. Întrebarea este: până când?

O parte dintre centrele de vaccinare vor fi închise, altele vor avea programul redus, iar surplusul de doze va fi vândut. Superbă victorie! Până în toamnă ne vom baza și mai mult pe imunizarea naturală, de turmă, așa cum s-a întâmplat și până acum, iar când vine valul 4, guvernanții ne vor spune că din cauza noastră – pentru că nu i-am ascultat – trebuie să ne închidă din nou în case.

* Belgia deține recordul mondial la capitolul „țară democrată fără guvern”, după ce în perioada 2010-2011 a rezistat 589 de zile fără un Executiv. Cu siguranță și România ar putea rezista!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: