Vaccinul ca o țeapă

”Autoritățile” noastre, în frunte cu Cîțu, Arafat și ceilalți siniștrii, ne-au promis libertate și normalitate, dacă ne vaccinăm. Ne-au promis libertate de mișcare, ne-au promis excursii, vacanțe în străinătate. Aproape că ajunseseră să ne promită că putem călători cu Elon Musk pe lună, doar să ne dăm pe brazdă. Promisiunile lor sunt însă contrazise de realitatea tristă. Mai pe românește, ne-au mințit!

Vaccinul nu te ajută la absolut nimic dacă, de exemplu, vrei să îți petreci concediul pe riviera italiană. Ca turist, pentru a intra în Italia până în 31 iulie, conform informațiilor de pe site-ul Ministerului de Externe (mae.ro), ”persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României (România fiind inclusă alături de alte state pe lista C din anexa 20 a Decretului Președintelui Consiliului de Miniștri din 2 martie 2021) au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări rezultatul negativ al unui test molecular (tip PCR) sau de captură antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 48 de ore anterior intrării pe teritoriul italian. La intrarea pe teritoriul italian, persoanele care nu prezintă documentul menționat anterior au următoarele obligații:

  • să se supună măsurii de supraveghere sanitară și să efectueze autoizolarea, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliul sau reședința acestora;
  • după efectuarea celor 10 zile de autoizolare, să se supună unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.”
  • textul integral al comunicatului MAE poate fi citit aici

Comunicatul MAE dovedește că autoritățile italiene nu au auzit de promisiunile lui Cîțu și Arafat. Sau nu le pasă de „normalitatea” românească. Vrei să călătorești în Italia? Ori respecți regulile italienilor, ori rămâi acasă!

Adică, nu rezolvi nimic dacă te-ai vaccinat și prezinți certificatul de vaccinare emis de ”autoritățile” noastre. Tot ești obligat să prezinți un rezultat negativ de test!

Unii sperau ca pașaportul verde de la nivel european să rezolve problema. Doar că el nu funcționează deocamdată. Abia de la 1 iulie, dar și atunci, conform regulamentului adoptat zilele trecute, orice țară va putea să pună orice condiții de acces pe care le consideră necesare. Așadar, condițiile puse acum de Italia românilor (care s-au vaccinat ca să călătorească „liber”) se vor putea menține oricât vor vrea italienii.

Italia nu este nici măcar un caz singular. Și în Anglia condițiile sunt similare: test PCR la intrare și alte 2 teste efectuate în cele 8 zile de autoizolare. Așa că nu vă faceți planuri mari nici acolo. Eventual de stat în casă!

Nu am verificat condițiile pentru alte țări europene sau non-europene, dar e foarte posibil ca și alte state să ceară în continuare teste negative, chiar și de la vaccinați.

Adică țeapă! La propriu și la figurat. Pentru că vaccinarea înseamnă atât înțepare cu un ac, cât și țeapă de la guvernanți.

Și putem să mai repetăm odată cuvântul țeapă, pentru că e țeapă dublă. Nu doar că nu poți călători liber, așa cum ne-au promis „autoritățile”, dar vaccinarea nici măcar nu ne imunizează! Dar asta deja știați deja!

2 gânduri despre „Vaccinul ca o țeapă

  1. E de remarcat ca asta cu testul negativ necesar pt vaccinati este o masura logica in marea de lucruri nu prea logice! ( daca facem abstractie de faptul ca nu orice pozitiv chiar este pozitiv dupa testul PCR sau infectios)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: