O șansă. Doar atât!

Conform unui sondaj IRES, condiționarea unor măsuri de relaxare de rata de vaccinare îi determină români să-și schimbe atitudinea în legătură cu vaccinul COVID-19. Adică, românii încep să fie „convinși” și se vaccinează.

Dar oamenii nu se vaccinează pentru că au încredere că vaccinul îi poate scăpa de boală. Nu! Ei se vaccinează pentru a se putea bucura pe deplin de măsurile de relaxare. Oamenii se vaccinează pentru că vor să meargă în concedii, vor la concerte, festivaluri, vor să se distreze. Nu prea se mai gândește nimeni la efectele medicale miraculoase ale vaccinării. Care, vorba fie între noi, nu sunt deloc miraculoase. Din contră, sunt cel puțin discutabile, din moment ce vaccinarea nu asigură imunizarea. Nu asigură nicio certitudine.

De altfel când, într-un video publicitar, iministrul Sănătății îți spune cu subiect și predicat că vaccinul este (doar) o șansă* și nu pomenește niciun efect medical benefic, e limpede că acele efecte medicale sunt inexistente. Din moment ce nu sunt menționate de doamna Mihăilă, în mod logic rezultă că nu sunt efecte medicale. Că dacă ar fi fost, doamna ministru sigur le-ar fi menționat!

Pe de altă parte, când vaccinul ajunge doar o șansă, mă gândesc că doamna Mihăilă și-a ratat cariera. Trebuia să fie director sau președinte la Loteria Română și nu ministru al Sănătății. În jocurile de noroc e important să ai șansă. În Medicină parcă ne așteptăm la altceva…

Oricum, un job bun la Loterie i s-ar potrivi bine doamnei ministru având în vedere situația ei financiară de dinainte de a ocupa vreo demnitate în statul român. La Loterie se câștigă mult mai bine decât la minister și pentru o angajată pe salariul minim (la propria firmă), cred că e un argument suficient de puternic să își schimbe job-ul.

În rest, campania de vaccinare din România duduie! Sau bubuie! Ritmul de vaccinare continuă să scadă în pofida „eforturilor” făcute de guvern pentru a convinge populația. Sau poate tocmai din cauza acestor „eforturi” avem doar 4, 2 milioane persoane vaccinate cu cel puțin o doză.

Cu un procent de 21,75%, România este la coada clasamentului european, în urma noastră fiind doar Muntenegru, Albania și Bulgaria. Apropo Bulgaria: la intrare în această țară, nu ți se mai cere nicio adeverință, niciun test negativ, nimic. Poți intra ca pe vremurile bune. Niște inconștienți… probabil! 🙂

Situația din România privind vaccinarea este și mai proastă dacă ne raportăm la populația cu schema completă de vaccinare (ambele doze): doar 17, 41%, potrivit datelor furnizate de world data.

Dacă se menține acest ritm, experții spun că pragul de 5 milioane de oameni complet vaccinați va fi atins abia pe la mijlocul lunii Iulie, iar cel de 10 milioane abia la final de Ianuarie anul viitor! Norocul nostru este că pentru Cîțu și celelalte „autorități” aceste „obiective” nu mai sunt ținta și au renunțat de tot la ele. Așa că nu trebuie să ne facem griji dacă nu le atingem sau le atingem cu foarte mare întârziere. Important e să ne relaxăm și să ne vaccinăm! Înainte să ne vaccineze și să ne „relaxeze” alții…

Un gând despre „O șansă. Doar atât!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: