PNRR: adio politică suverană și independentă în România!

Așa cum arată Planul Național de Redresare și Reziliență, el este, de fapt, un plan al subordonării politice și economice totale. Atât de bine ne vom redresa după pandemie, încât ne vom subordona definitiv puterilor coloniale!

Împrumutul de la Comisia Europeană prin PNRR, cele 15 din cele 29 de miliarde de euro, va trebui restituit de țara noastră în vreo 30 de ani. Un calcul simplu arată că le vom plăti nu doar noi, dar și copiii și nepoții noștri. De fapt, vom rostogoli acest împrumut pe alți 30-50 de ani, așa cum facem și acum cu împrumuturile precedente. Și tot așa, vom rostogoli și viitoarele împrumuturi, împrumuturi pe care le vor plăti strănepoții și stră-strănepoții noștri. Pentru că se știe că așafuncționează capitalismul: dacă nu ești dator vândut, ca țară nu prea contezi în lumea contemporană!

Ce este foarte interesant și extrem de relevant privește monitorizarea îndeplinirii condițiilor împrumutului. Trebuie să subliniem că aceste condiții au fost asumate de Guvernul de „dreapta” al României, fără să fi fost solicitate. Teoretic. Pentru că practic, este greu de crezut că niște demnitari ai statului român au fost atât de „inteligenți” încât să-și autoimpună „reforme” care lovesc atât de puternic în fundamentele statului social.

Revenind la monitorizarea împrumutului, unii spun că urmărirea respectării angajamentelor luate de Cîțu va cădea în sarcina FMI. Alții spun că doar Comisia va putea face acest lucru printr-un mecanism asemănător MCV-ului.

Până la urmă, nici nu are importanță cine ne va monitoriza. Ceea ce contează este că România re-intră sub tutela Marilor Puteri. În mod oficial. Direct și pe față.

Pandemia, iată, a creat șansa nesperată ca țări precum România (care reușesc cu greu să își mai scoată puțin capul de sub diferite tutele, niciodată de tot, însă) să fie recolonizate de puterile financiare. Oricum, FMI, Comisia sau ambasadele au fost tot timpul prezente în luarea deciziilor. Mai puțin implicate pe vremurile guvernarilor pesediste și mai mult în timpul celor de „dreapta”. Acum, au ocazia să se instaleze confortabil pentru următorii 30-50 de ani. Iar pentru asta trebuie să le mulțumim lui Iohannis, Cîțu, Orban, Cioloș și celorlalți din gașca de „dreapta”.

Așa cum spune avocatul Piperea, „orice putere politică, de acum în 30 de ani, va fi subordonată condiționalităților acestui împrumut„. Adică, adio politică suverană și independentă în România! Va dispărea și puținul cât a mai rămas din ea.

Post scriptum. Nu știu dacă știți, dar Banca Națională a României a plătit în 2016 ultima tranșă din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional, luat în 2009 de Băsescu și Boc, după declanșarea crizei economice. Cele 13 miliarde de euro împrumutate au pus la adăpost România de un eventual faliment, dar n-au adus și reformele asumate de politicienii de „dreapta” de atunci, mulți din ei regăsindu-se și în actuala guvernare. Asta, doar ca să știm la ce să ne așteptăm…

Post scriptum la Post scriptum. Apropo de împrumuturi. Știți cumva câte spitale și autostrăzi s-au construit din cele peste 30 de miliarde de euro de luate cu împrumut de Cîțu și Orban în 2020 și 2021?

Un gând despre „PNRR: adio politică suverană și independentă în România!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: