Premierul Florin Vasile Cîțu și „comandantul” Arafat au anunțat noile „relaxări” valabile de la 1 iunie. Cel puțin două dintre ele, mi-au atras în mod deosebit atenția pentru că au un iz puternic de propagandă.
Cîţu a declarat că la evenimentele sportive, vor fi organizate centre de vaccinare. Adică, orice spectator se va putea vaccina pe loc, la fața locului?!
Dar stați un moment! Nu era vorba că vaccinul este eficient doar la persoanele „care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare„? Cel puțin din Hotărârea de Guvern datăde Cîțu nr. 550 din 14.05.2021 așa reieșea…
Și atunci, se pune întrebarea: la ce sunt bune centrele de vaccinare la intrarea pe un stadion? Că vaccinul își va face efectul oricum abia peste vreo 2 luni de zile. După 10 zile de rapel! Până atunci, persoana care participă la meci se poate îmbolnăvi sau, în cazurile grave, poate și deceda.
Așadar, măsura cu centrele de vaccinare la evenimentele sportive nu are niciun efect sanitar, nicin rol benefic din punct de vedere epidemiologic. Nu protejează pe nimeni. Nici pe vaccinat și nici pe ceilalți participanți la eveniment. Rolul său ține strict de „Cântarea Vaccinării” și de propaganda pro-vaccinare a „autorităților”.
La fel și măsura anunțată de Arafat. Acesta a spus că dacă „într-un birou este o persoană nevaccinată, toți trebuie să poarte mască”. Prin aceasta se pune o presiune enormă pe colegul sau colega nevaccinat(ă). Vă dați seama cum vor fi aceștia văzuți de colegii vaccinați?! Adică din cauza unuia trebuie să sufere toți? Cu siguranță în câteva zile, persoana nevaccinată se va prezenta la centrul de vaccinare pentru a intra în rând cu lumea și pentru a-și păstra relațiile cu colegii.
Ce contează dacă din 5 persoane una nu este vaccinată? Ceilalți 4 ar trebui să se simtă în perfectă siguranță. Virusul pe ei nu îi mai poate afecta. Nu de aia s-au vaccinat? Dacă nici asta nu le poate asigura, atunci ce rol mai are vaccinarea?
Pe de altă parte, statisticile oficiale arată că jumătate din cei vaccinați au fost testați pozitiv în cel mult 35 de zile de la al doilea vaccin. Așadar, din cei 4 colegi vaccinați, statistic e foarte probabil ca jumătate să fie pozitivi și să îl îmbolnăvească pe colegul încă nevaccinat, dar sănătos. Ups!
PS. Nici Valeriu Gheorghiță nu a vrut să se lase mai prejos decât șefii săi, așa că a dat-o și el cu propaganda.
Încercând să explice de ce doar persoanele vaccinate pot participa la unele activități (festivaluri în aer liber, nunți, etc.), iar persoanele care au fost infectate cu COVID-19 nu, doctorul spune că de la 1000 de persoane „în sus, persoanele trebuie să fie vaccinate. Există riscul ca persoanele să fie purtătoare ale virusului”. E clar, da? Sub 1000 de persoane nu e niciun risc. Pe de altă parte nimeni nu garantează, nici Gheorghiță și nici măcar producătorii vaccinului, că cei vaccinați nu transmit la alții virusul.
A republicat asta pe Mucenicul's Blog.
ApreciazăApreciază