Cântarea vaccinării

Campania de vaccinare a Guvernului, așa cum spune și numele, nu a fost niciodată o campanie de informare privind vaccinarea, ci a fost gândită și pusă în practică ca o campanie „gălăgioasă” pro vaccinare. O recunoaște însuși Florin Vasile Cîțu, încă prim ministru al României.

Această campanie care va deveni și „mai gălăgioasă” de mâine (conform amenințărilor lui Cîțu) înseamnă, de fapt, marketing pur. Sau propagandă. Numiți-o cum vreți. Sigur nu este informare corectă despre avantaje și dezavantaje. Poate, tocmai de aceea, marea majoritate a românilor a rămas reticentă și (încă) nu s-a vaccinat!

Vaccinul a fost prezentat de „autorități” drept singura soluție pentru a reveni la normalitate. Te vaccinezi, trăiești normal și îți recapeți drepturile și libertățile. Nu te vaccinezi, continui cu restricțiile!
Nu a existat niciodată posibilitatea de a alege. Oamenii nu au de ales. Guvernul a ales deja pentru ei.

Oficial, vaccinarea nu e obligatorie. Neoficial însă, cine nu se vaccinează se auto-exclude. Cam asta e ideea pe care nicio „autoritate” nu poate să o spună pe șleau. Dar asta e realitatea.

„Campania” pro-vaccinare ar fi funcționat dacă „autoritățile” ar fi avut vreo brumă de onestitate și credibilitate. Doar că nu au avut și nici românii nu au încredere în „autorități” și în liderii guvernării de „dreapta”. Pe cale de consecință, campania pe care unii o numesc pe bună dreptate „Cântarea Vaccinării” se îndreaptă cu pași repezi spre un eșec răsunător. Pe cale de consecință în România avem mai multe vaccinuri decât oameni dispuși să se vaccineze. Așa se explică disperarea „autorităților” de a vaccina oriunde pot: la margine de drum, în piețe, la poarta omului, etc.

Țintele de vaccinare au fost abandonate pentru că „autoritățile” au realizat că nu au cum să le atingă. Oricâte maratoane ar organiza,  oricâte promisiuni ar face. Oricâți miniștrii ar fi trimiși să își vaccineze consătenii.

Dacă la început le spui oamenilor să se vaccineze că nu se vor mai îmbolnăvi, apoi revii și spui că riscă să se îmbolnăvească, totuși, dar nu grav și, în sfârșit, trebuie să recunoști că și vaccinat poți muri din cauza boli de care ar trebui să fii protejat, n-ai cum să te aștepți ca lumea să te mai creadă. Poți să fluturi procente, calcule sofisticate, ce vrei tu, că devine absolut inutil. Dacă 2,7% din cei care nu s-au vaccinat și s-au îmbolnăvit au murit, iar dintre cei care s-au vaccinat cu două doze și s-au îmbolnăvit au murit 1,8%, diferența devine atât de mică pentru publicul larg, încât campania de vaccinare nu poate fi un real succes decât umflată cu pompa” (Patrick Andre de Hillerin, Cațavencii, 25.05.2021).

Vaccinarea ar putea fi un succes doar dacă ar fi obligatorie. În mod oficial. Politrucii care ne conduc nu pot risca însă să-și piardă și ultimele procente electorale. De aceea vor trage de această „Cântare” până se va uza banda…

Un gând despre „Cântarea vaccinării

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: