Un „parc” pentru vremuri mai bune

Primăria Oradea tocmai a anunțat o nouă măreață realizare: finalizarea pistei de alergare din jurul Coridorului „verde” de pe strada Barcăului din Ioșia.

Este atât de minunat „parcul” încât oamenii deja solicită locuri umbrite, „o zonă de protecție în caz de ploaie sau pentru când soarele este prea puternic„.

Ce nu înțeleg orădenii pretențioși este că zona „verde” a fost gândită de edili doar pentru vreme și vremuri ideale. Nu pentru vreme ploioasă sau când e caniculă.

Am fost la fața locului să văd cum stă treaba. Într-adevăr, abia peste vreo 30-40 de ani puieții plantați acum vor reuși să crească într-atât încât să asigure umbra atât de necesară într-un parc. Până atunci, ne bate soarele în cap. Dacă tot suntem bătuți în diblă și votăm după lozinci… Gazonul e aproximativ, iar pista de alergare e destul de îngustă și zgârcită. Se simte zgârcenia constructorului în stratul subțire de tartan. Coșurile de gunoi sunt rare, iar băncile (arătoase) sunt făcute din materiale de slabă calitate. La fel ca și aparatele de antrenament. Peste doar câțiva ani, vor trebui schimbate. La fel ca și întreg parcul. Ceea ce înseamă alți bani, altă distracție. Dar pentru țărășenii de la oraș merge și așa. Bine că s-o făcut ceva. Mai mult decât înainte, dar mult mai puțin decât se putea face!

În poze, locul arată impecabil. În realitate, „coridorul verde” suferă însă profund. Este un nou proiect care se înscrie în rândul celor deja brevetate de Primăria Oradea: îți iau ochii niște artificii estetice, dar esența rămâne putredă și de slabă calitate.

Superb! Lucru bine făcut ca la Oradea nu găsești niciunde…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: