Când e musai cum vor „autoritățile”

Florin Vasile Cîţu: „Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”.

Așadar, primul-ministru se autofelicită singur (oricum nu îl felicită nimeni) pentru campania extraordinară de vaccinare și „gestionarea” pandemiei. Doar că, lucrurile nu stau chiar așa cum pretinde.

Cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au redus în ultimele săptămâni de la 6516 cazuri noi (25 martie) la 620 (10 mai). Avem, așadar, o scădere de peste zece ori! Această scădere este cu mult mai mare decât ritmul vaccinării. Din 25 martie 2021 și până acum s-a vaccinat cu a doua doză doar 10% din populația adultă a României. Asta arată că impactul epidemiei scade mai ales datorită cauzelor naturale. Și mai puțin datorită vaccinării.

În ciuda acestei realități, „autoritățile” continuă și mai abitir campania de propagandă pro-vaccinare. Discursul oficial spune așa: nu vom elimina constrângerile când vom avea doar X cazuri de infectare, ci când vom avea peste Y vaccinați.

La noi, „reîntoarcerea la normalitate” nu se măsoară în reducerea numărului de cazuri, ci doar în creșterea numărului de vaccinați.  Ciudat, nu-i așa?

Acțiunea virusului poate scădea datorită imunizării naturale și firești a populației (așa zisa imunizare de turmă), fără nicio legătură cu măsurile „autorităților”. Nu ar fi prima dată. S-a întâmplat de atâtea ori în istoria lumii, cu toate epidemiile de până acum.

Partea asta este însă ignorată în mod intenționat de „autoritățile” noastre care nu au decât o singură țintă, ajunsă o adevărată obsesie: atingerea, cu orice preț, a unui anumit procent de vaccinați, procent stabilit din gură de Cîţu la 5 milioane pentru 1 iunie și 10 milioane până în toamnă.

Așadar, indiferent de evoluția epidemiei, până nu finalizăm întrecerea socialistă de vaccinare, nu avem nicio speranță de normalitate. Pentru că „autoritățile” au mereu dreptate, e musai să fie cum vor ele. Și doar ele!

Un gând despre „Când e musai cum vor „autoritățile”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: