”Dreptacii” de plastilină

Mai țineți minte cum în urmă cu patru ani, președintele Iohannis dădea buzna în ședința guvernului PSD pentru a împiedica adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care se ameliorau pedepsele pentru o serie de fapte penale? 


Mai țineți minte cum s-au isterizat atunci haștagiștii peneliști și useriști, susținuți de deontologii din presă și de ambasade și au declanșat o adevărat psihoză îndreptată împotriva guvernării PSD? Îi mai țineți minte pe tinerii frumoși și liberi care ieșeau în stradă ca să „apere” statul de drept? 

Ei bine, deunăzi, același Iohannis, cu guvernul „său” de peneliști și useriști instalat la Palatul Victoria, a promulgat o lege prin care cei inculpați pentru evaziune fiscală sunt exonerați de răspunderea penală dacă acoperă prejudiciul majorat cu 20%. Indiferent de cuantumul evaziunii, răspunderea penală este înlăturată.


În mod ciudat, știrea a trecut aproape neobservată. La fel de ciudată a fost și reacția haștagistilor de „dreapta”, a deontologilor din presă (care între timp au primit niște granturi generoase de la guvernările de „dreapta”) sau a ambasadelor. Toți s-au rezumat să comenteze în cel mai neutru mod posibil această știre. De parcă totul ar fi fost normal și firesc. Răcnetele lor furioase de acum patru ani au ajuns istorie. La fel și isterizarea tefelimii.

Tinerii frumoși și liberi stau astăzi liniștiți acasă și nu mai văd amenințări la adresa statului de drept. Nici deontologii și nici ambasadele nu mai comentează. În schimb, își bat joc de oamenii care au ieșit în stradă ca să protesteze împotriva abuzurilor și măsurilor imbecile ale Guvernelor Orban și Cîțu.


Tare curbă mai e politica asta a liderilor Dreptei, nu-i așa? Când erau în Opoziție, spuneau una. Ajunși la Putere, fac cu totul și cu totul altceva. În mod evident, sistemul lor de valori e făcut dintr-o plastilină foarte maleabilă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: