Au reînceput zborurile internaționale pe Aeroportul din Oradea!

Veste mare pentru bihoreni! Începând din această săptămână au reînceput zborurile internaționale pe Aeroportul din Oradea!

Odată cu venirea primăverii, în județul nostru au aterizat mai multe berze, atât de așteptate de fostul lider de grup PNL din Consiliul Județean Bihor, Ionel Avrigeanu.

În lipsa curselor externe de avion, conducerea PNL a județului Bihor s-a arătat extrem de bucuroasă de aflarea acesteivești.

Păsările s-au reîntoars din Grecia, Israel și alte țări din Africa, așa cunoscutele țări calde, acolo unde au migrat cu ocazia sezonului rece.

După aterizare, berzele au fost văzute în mai multe localități ale județului. Perechea din imaginea de mai jos a fost surprinsă în data de 26.03 2021, refăcându-și cuibul în satul Căpâlna.

Vestitorii primăverii

Conform ornitologului Daróczi Szilárd, „berzele nu parcurg distanţa din cartierele de iernare până în Europa dintr-un singur zbor, ele se opresc în mai multe locuri, zona mediteraneeană este un loc de oprire pentru acumularea energiei necesare zborului până în Europa.”

Preluând bunele practici din alte județe, specialiştii bihoreni se gândesc să instaleze camere de filmat conectate la internet în mai multe cuiburi de barză, astfel încât bihorenii să poată monitoriza online viața păsărilor.

Oricum, alte șanse de a zbura nu prea vor fi nici anul acesta pentru bihoreni de pe Aeroportul din Oradea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: