Gâlceava „autorităților” cu paturile ATI!

După un an de pandemie, am ajuns în situația hilară în care guvernanții de ”dreapta” nu știu nici măcar câte paturi de terapie intensivă există în spitale! Fostul ministru, Nelu Tătaru spunea un lucru, actualul ministru spune altceva, secretarii de stat din Ministerul Sănătății avansează și ei cifre aproximative, iar premierul este parcă din alt film!


Cred că este nevoie urgentă de intervenția președintelui Iohannis! Să vină Iohannis, cel mai informat cetățean al patriei noastre, să-i scoată din beznă pe guvernanții săi! Să ne spună el numărul exact de paturi ATI din România, dacă Guvernul său nu este în stare!

După un an de pandemie, guvernul de „dreapta” a fost surprins de valul 3 al pandemiei și nu a fost capabil să crească numărul de paturi pentru pacienții COVID de la ATI. Ba, din contră, Cîțu spune că numărul este în scădere, în timp ce Voiculescu îl contrazice. Este noaptea minții!

Dacă domnii Cîțu și Voiculescu nu sunt în stare să numere corect nici măcar paturile din spitale și atunci oare cum pot pretinde acești habarniști că pot controla pandemia și pot gestiona criza sanitară? În majoritatea județelor și spitalelor din România, pacienții nu mai au loc în paturile de la ATI. Foarte multe spitale nu au nici măcar medicamentele atât de necesare pentru tratarea bolnavilor! Iar în ceea ce privește personalul medical, situația este și mai gravă. Chiar dacă am avea paturi și medicamente, tot ar fi o mare problemă cu lipsa personalului.

Orice minte lucidă realizează că țara noastră este într-o situație mai rea chiar decât acum un an. Atunci, la începutul pandemiei, erau câteva sute de cazuri noi de îmbolnăviri zilnice și multe paturi libere la ATI. În martie 2020, controversatul Grup de Comunicare Strategică anunța 2.653 de paturi disponibile la ATI și 1361 de ventilatoare mecanice.

Astăzi, după un an de ”eforturi” uriașe, de cheltuieli de miliarde de euro pentru dotări, cu zeci de miliarde de euro luate credit, premierul Cîțu anunță, de-a dreptul șocant, că numărul paturilor ATI este mai mic decât anul trecut. Cum e posibil așa ceva? Oamenii ăștia ce au păzit un an de zile?

Din cauza unor incompetenți precum Voiculescu și Cîțu situația a ajuns extrem de gravă în România! Nu au fost în stare să crească nici capacitatea de testare a populației (pentru a-i putea izola pe cei infectați), nici numărul paturilor de la ATI. Nici măcar campania de vaccinare nu decurge așa cum trebuie. Degeaba își pune uniforma de militar domnul Valeriu Gheorghiță! Românii își pierd încrederea în vaccinuri și asta exclusiv din cauza modului execrabil în care „autoritățile” au gestionat sau mai bine spus nu au gestionat problema. Românii nu mai au încredere pentru că nu mai au încredere în acești guvernanți incompetenți!

Cîțu și compania nu ar trebui să se mai plângă că oamenii nu au încredere în acțiunile anti-pandemice ale ”autorităților”. Fix din cauza unor amatori ca Florin Vasile Cîțu, Vlad Voiculescu și alte personaje sinistre din Guvern, românii și-au pierdut încrederea. Din păcate, din ce în ce mai mulți își pierd și speranța. Speranța că România se va schimba în bine și că își vor putea relua viața normală de dinainte de pandemie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: