PSD e mai tare decât COVID-19, dar Iohannis e cel mai mai tare!

Într-o declarație recentă președintele Iohannis a găsit cauza „exploziei” de cazuri de coronavirus din ultima perioadă. Iohannis nu a căutat mult vinovații. Era cât se poate de evident că PSD este de vină!

Pesediștii au creat cu bună știință o ”criză sanitară” pe motiv că sunt invidioși pe reușitele Guvernului PNL-PDL.

Autorităţile (n.n. Guvernul PNL) îşi făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autorităţile s-au mobilizat. În ansamblu, putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni, pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorităţi. Dar, această situaţie nu a convenit PSD-ului. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD-ul a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români”, încearcă Iohannis să ne convingă.

Practic, ce ne spune Iohannis este că un partid aflat în Opoziție (deci fără instrumentele puterii și resursele guvernării) este mai puternic decât Guvern și chiar decât ditamai virusul! Acționând în Parlament (acolo unde sunt puternici), numai ei știu cum, pesediștii au reușit să determine o ”explozie” a numărului de infectări în foarte multe județe ale țării. Așa ceva! ”Ciuma roșie” a ajuns să fie mai puternică decât temultul coronavirus! Dezvăluirea președintelui este senzațională! Nimănui nu i-a venit să creadă așa ceva!

Decât, eventual, unor minți bolnave, întunecate de ură și de lupta politică.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a analizat cel mai bine discursul plin de certitudini al președintelui Iohannis:

De fiecare dată aflăm de la președinte că guvernul său este extraordinar, dar constatăm că, din martie până azi, atât președintele, cât și Guvernul caută vinovați și responsabili. Nu are nici curajul și nici capacitatea de a asuma responsabilitatea guvernării. [Iohannis] arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”.

Și bine zice liderul maghiar: îi și vedem pe pesediști cum umblă (mai ales noaptea) cu viruși în geantă și în buzunare și, când nu-i vede nimeni, hop! încearcă să-i infecteze pe oamenii nevinovați, doar ca să aibă ce critica la mult prea priceputul și imaculatul Guvern PNL. Iar președintele, singur, stă ascuns și îi pândește. Și dăi și se luptă cu ciuma roșie și opoziția parlamentară, fără să uite să laude Guvernul ”său”.

Mesajul acesta (nerostit, dar sugerat) al ”șefului” statului este doar aparent naiv și copilăresc. Pentru că, în realitate, el este gândit și livrat pentru un destinatar precis: fanii și alegătorii lui Iohannis și ai PNL-ului. Atâția câți au mai rămas! Pentru aceștia vorbește Klaus Werner Iohannis de fiecare dată când iese în fața camerelor de filmat! Nicidecum pentru toți românii! Nu! El și liderii PNL vorbesc strict doar pentru bazinul electoral penelist. În această cheie trebuie interpretat mesajul repetat obsesiv de la Cotroceni: PNL este cel mai bun partid de guvernământ, iar PSD este de vină pentru toate relele care se întâmplă în România, chiar și atunci când nu guvernează!

Vom vedea, la următoarele alegeri câți mai ”pun botul” la astfel de discursuri anti-PSD și cât de numeroasă a rămas tabăra de susținători ai PNL. Asta, dacă vom avea alegeri, anul acesta…

PS.

Între timp, aflăm că Guvernul PNL a gestionat atât de profi criza COVID-19 încât România a ajuns pe lista neagră a Europei. În timp ce la alții, numărul de îmbolnăviri scade și lumea revine la normal (și fără mască), la noi, numărul de infectați raportat de autorități crește, iar măștile de ”protecție” ajung un accesoriu vestimentar obligatoriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: