Când niște poze funny îți spulberă toată imaginea

De 12 ani, sub administrația PNL condusă de primarul „vizionar” Bolojan, Oradea se „dezvoltă” după principiul „bine că se face ceva”. 

De 12 ani însă, orașul atât de „dezvoltat” și atât de lăudat (de propaganda bine plătită) nu a reușit să rezolve câteva probleme fundamentale ale urbei, probleme „istorice” care de atâția ani ar fi trebuit să găsească o soluție de bun simț. 

Una dintre aceste probleme cronice ale orașului o reprezintă inundațiile după ploile torențiale de vară. Acestea reușesc în fiecare an să paralizeze tot orașul spre disperarea tuturor.

Atât de pricepuți sunt fruntașii orașului, care construiesc și „dezvoltă”, încât nu sunt în stare să rezolve o problemă veche și aparent banală!

Și uite așa, după 12 ani de Bolojan și PNL, Oradea nu se compară doar cu Barcelona sau Viena, ci a ajuns să concureze chiar și cu Veneția. Nu degeaba pe vremuri un cartier al orașului a primit numele vestitului oraș italian*. 

Spre deosebire de alți ani, de data aceasta, creativii orașului s-au întrecut pe ei înșiși și ne-au arătat într-un mod hazliu, (in)competența edililor…

Este exemplul clasic când niște poze funny, facute de niște amatori, ajung virale și pur și simplu spulberă toată imaginea frumoasă (dar falsă) construită atât de greu de profesioniști (prin campanii publicitare plătite generos din bani publici). Degeaba mai construiește primarul și PNL mega-parcări și super-tunele! Imaginea orașului vor rămâne submarinele, crocodilii și cașaloții…

* Pentru peizanii recent mutați la oraș în blocurile „moderne” și foarte scumpe, făcute de prietenii și sponsorii primarului, facem precizarea că este vorba despre Velența (în limba maghiară Velence). 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: