PNL în alertă

În loc de măsuri curajoase de susținere a populației și a economiei naționale, la nivel guvernamental avem ”analize” și evaluări nesfârșite.

În loc de măsuri de relaxare, avem parte de amenzi și declarații pe propria răspundere. Din nou!

În loc de asumarea reală a guvernării, avem haos și dezorganizare.

În loc să manifeste deschidere și dialog, premierul Orban este ”deranjat” de întrebările presei (atât cât a mai rămas din ea), atunci când i se cere socoteală.

În loc să fie un lider adevărat, președintele Iohannis preferă să rămână un simplu șef cu apucături dictatoriale.

În loc de stat de drept, avem un guvern liberal care preferă să-și exercite autoritatea chiar cu riscul de a încălca legea și Constituția.

În loc de planuri concrete, avem discursuri politice în care ni se spune că suntem victimele „propagandei anarhiste” pusă la punct în „laboratoare din Est, din afara României”.

În loc de transparență, avem statistici măsluite și discursuri triumfaliste în spatele cărora stau ascunse adevăruri dureroase: avem cele mai nasoale statistici din Europa de Est, cu cel mai mare număr de infectări și morți.

În loc de explicații clare, autoritățile ne lasă să ne lămurim singuri cu ”incertitudinile” acestei crize. De exemplu, în mod intenționat, nicio autoritate medicală sau guvernamentală nu ne-a explicat până acum un lucru pe cât de simplu pe atât de important: care este diferența dintre ”mort de coronavirus” și ”mort cu coronavirus”.

În loc de reguli coerente și organizare, avem o isterie națională cu măști și termometre.

În loc să-și apere libertățile fundamentale, avem foarte mulți români (peste 80 la sută conform unor sondaje) dispuși să renunțe la aceste libertăți și drepturi doar pentru a-și păstra siguranța personală.

Și în tot acest timp, Guvernul PNL a intrat în stare de alertă ”maximă”. La propriu și la figurat. Pentru că a început să o ia la vale în sondaje!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: