Oradea este din nou exemplu! Cum NU se respectă legea privind protejarea populației împotriva coronavirus

Conform Ordonanței „militare” nr. 4, dată de Guvernul PNL pe data de 29 martie 2020, pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocurile din zonele urbane aglomerate, autoritățile locale trebuiau să monteze, începând din 31 martie, dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor. Totodată, aceleași autorități locale trebuiau să dezinfecteze periodic scările, lifturile și spațiile comune.

Art.6 – (1) Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.
(2) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020
.”

De ce sunt importante aceste spații publice din orașe? Pentru că ele sunt cele mai expuse și prezintă un risc foarte mare de contaminare, având în vedere că acolo trăiesc și circulă zi de zi sute de mii de oameni!

La nivel municipiului Oradea, asta ar fi însemnat dezinfecţia a peste 2.600 de scări de bloc şi dotarea acestora cu dozatoare cu materiale biocide.

Ce a făcut conducerea PNL a orașului pentru a respecta prevederile ordonanței?

Pe scurt. APROAPE NIMIC! Dezinfecția a dat-o s-o facă alții, iar în loc de dezinfectant a găsit doar scuze. În schimb, a lucrat intens la propria imagine, investind sume importante în articole de propagandă.  

Pe larg. Șefii liberali din Primăria Oradea s-au spălat pe mâini cu săpun (regulamentar timp de minim 20 de secunde) și pe urmă le-au transmis celor 832 de asociaţii de proprietari o adresă prin care le-au cerut să rezolve ei problema dezinfecţiei tuturor spaţiilor comune pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Așadar, problemă rezolvată prin pasarea responsabilității!
În ceea ce privește dotarea cu dispozitive cu soluții dezinfectante a intrărilor de blocuri, și de această răspunsul Primăriei a fost dezastruos: dozatoare nu a găsit, iar soluții dezinfectante nici atât! 
În schimb, liderii PNL au cumpărat de la comuniștii chinezi peste 70 de tone de măști de protecție mănuși, etc. în valoare de peste 3,2 milioane de dolari!!! Conform Primăriei, toate acestea ar acoperi necesităţile spitalelor orădene pentru doar două luni şi jumătate. Să sperăm că această criză COVID-19 nu va dura mai mult de 75 de zile… 

Înainte să îi lăudați prea mult pentru inițiativa lor, să nu uităm, totuși, că dincolo de dotarea spitalelor, toate aceste transporturi de materiale sanitare au fost exploatate la maxim de propaganda PNL. A fost ocazia perfectă pentru liberalii bihoreni de a ne arăta cum luptă ei pentru protecția noastră. Și ca să mai provoace o perdea de fum, tovarășul primar tocmai a anunțat că se „gândeşte” să instaleze termometre la intrarea în supermarketuri şi la urcarea în mijloacele de transport în comun. Uau! Impresionant!

Doar că au în continuare avem o problemă mare cât sediul primăriei: conducerea PNL a municipiului Oradea NU a răspuns obligațiilor legale pe care le are conform Ordonanței ”militare” dată de colegii de partid, Vela & Orban! Sau oare, la Oradea, respectarea legii este opțională?

Prefectul, primarul, viceprimarii și toți ceilalți lideri PNL nu sunt capabili să pună în practică câteva măsuri elementare de prevenire, precum dezinfecția și dotarea cu dezinfectanți a blocurilor de locuințe! Bine că au fost în stare să aducă zeci de tone de materiale din China! Cu alte cuvinte, autoritățile locale din Oradea nu sunt capabile să prevină răspândirea virusului și atunci se mulțumesc să gestioneze efectele lui!

Aceste ”autorități” nu vor să recunoască nicicum că sunt pe contrasens cu un principiu fundamental al medicinei moderne care spune că prevenția este mai eficientă și mai ieftină decât tratamentul bolii. Primăria Oradea a renunțat din start să facă prevenție! S-a limitat doar să organizeze gestionarea cazurilor de îmbolnăviri. Și nu de fiecare dată cu succes: numărul redus de teste zilnice sau infectarea în masă de la internatul Colegiului Brâncuși sunt doar două exemple grave de gestionare defectuoasă.

Înainte să îi lăudați pe politrucii care pozează în falși eroi salvatori, gândiți-vă ce cuvinte de „laudă” i-ați adresa unui „salvator” care, în loc să fi prevenit să vă îmbolnăviți, se ”mulțumește” ca la internarea dvs. în spital să se laude cu ce măști și mănuși faine și-a luat pentru a vă trata de noul virus ucigaș. Se schimbă perspectiva, nu-i așa? 

Concluzie: Primăria Oradea trebuie să respecte legea! Pe lângă transportul de marfă din China, liderii PNL trebuie să se ocupe și de dezinfecția scărilor de bloc și de dotarea acestora cu dispozitive cu soluții dezinfectante. Și trebuie să facă aceste lucruri cât mai repede! Dacă nu se pricep, să întrebe primarii PSD de sector din București, că acolo problema e deja rezolvată. Altfel, lauda de sine nu miroase bine…

Un gând despre „Oradea este din nou exemplu! Cum NU se respectă legea privind protejarea populației împotriva coronavirus

  1. Pentru ca ai mintit toti ar trebui sa plateasca cu functiile,iar pentru faptul ca au folosit 3.5mil euro pentru echipamente care trebuiau luate cu 2luni in urma ar trebui sa-i întrebe de sanatate DIICOTul sau DNAul,ce nu inteleg ei ca starea de urgenta nu se gestioneaza local cum vrea bolovanul,sub dictatura lui ci de la guvern,el doar este obligat sa o respecte,asteptam sa vedem cum vor fi penalizări cei implicati,daca Doamne fereste locuitorii din Iosia se vor infecta cu virus

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: