Masca lui Arafat

Mai țineți minte cum în urmă cu nici o lună de zile, autoritățile noastre politice și medicale, în frunte cu „salvatorul” de serviciu Raed Arafat ne spuneau foarte convinși și foarte hotărâți că nu are rost purtăm măști decât în situația în care avem simptome de răceală, gripă, etc.? Că în rest, nu prea ne ajută măștile în lupta anticorona…

Ni se dădeau atunci explicații medicale ”pertinente”, ca să folosesc expresia lui Arafat, pentru a NU purta măști. În plus, am mai aflat că în spatele acestor recomandări medicale (de a NU purta măști de protecție) au stat atât considerente medicale, cât și unele de ordin practic și economic. „Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical”, scrie Arafat pe Facebook. Aha… deci de aia nu trebuia noi, cei sănătoși să purtăm măști, pentru că nu prea se găseau și medicii aveau mai mare nevoie de ele! 

Astăzi, aceleași autorități și același Arafat ne recomandă cu aceeași convingere și hotărâre să purtăm „măști, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții”. Așadar, nu trebuie să fie măști omologate, nici oamenii nu mai trebuie să aibă simptome de boală. Cum ar veni s-a dat liber la purtat de măști! Chiar și masca lui Zoro ar putea corespunde!? Deocamdată e doar recomandare, dar, există deja localități și județe unde s-a trecut la etapa obligatorie! 

Observăm că, în mai puțin de o lună de zile, autoritățile s-au succint cu 180 de grade. Brusc, au apărut și  „dovezi” care „arată că acest comportament (n.n. purtarea de mască) poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate”. Sau cel puțin așa dă de înțeles dl. Arafat, dovezile fiind ținute la secret.

Dacă la capitolul „dovezi” aflăm că s-au făcut „progrese”, nu la fel stau lucrurile în ceea ce privește „oferta” de măști adecvate și omologate. Și asta în ciuda faptului că mai toate firmele și gospodinele s-au reprofilat pe făcut măști. Unele mai arătoase, altele mai folositoare, fiecare după posibilități…

Dată fiind faptul ca nu prea găsim măști în comerț sau, dacă le găsim, au un preț exorbitant, doctorul Arafat ne spune, cu alura sa de specialist, că putem folosi alternative „ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă”. În concluzie, merge orice! 

Pot să accept că știința medicală evoluează foarte repede. Pot să accept și că faptul că Raed Arafat e cocoțat pe o statuie de erou salvator profesionist, de unde cu greu va putea fi dat jos. Ce nu pot să accept însă este să fim luați de fraieri! Adică vreți să spuneți că ce nu a fost bun în luna martie, brusc și dintr-o dată este folositor acum, în aprilie? Serios? Nu știu de ce, dar am un sentiment ciudat că cineva umblă cu minciuna și manipularea. Fie atunci, fie acum!

Și observ că fiecare ieșire publică a salvatorului Arafat și a celorlalte „autorități” (in)competente – în mod intenționat sau nu – în loc să calmeze spiritele, din contră, amplifică angoasele și fricile oamenilor.  

PS. Apropo de măști. Știți că furnizorul oficial al Guvernului României în materie de măști de protecție este firma unei bucătărese dintr-un sat din județul Giurgiu? Aceasta va trebui să livreze Guvernului peste 1.750.000 de măști în valoare de peste 12 milioane de euro!!! O fi criză și pandemie, dar ”minunile” liberale nu încetează nicio clipă…

Un gând despre „Masca lui Arafat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: